Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowlane pomimo negatywnej historii kredytowej

Napisany przez charismea
Cześć wszystkim,

Uważam, że mam obecnie ogromny problem......., może macie pomysły dotyczące rozwiązania, dlatego chciałbym wymienić punkty dotyczące mojej sytuacji:

Sytuacja finansowa:
- Umowa o pracę na czas nieokreślony z wynagrodzeniem netto 1300 euro
- 78100 euro z sprzedaży nieruchomości z dnia 01.09.2014
- Pozostała kwota kredytu mieszkaniowego 2000 euro
- Spadek w postaci domu jednorodzinnego o wartości 280000 euro
- Wpis do rejestru dłużników (Schufa) na kwotę 270 euro zaległych składek ubezpieczeniowych, zakończony od czerwca 2013 (posiadane są pisma potwierdzające rozliczenie od ubezpieczyciela i kancelarii adwokackiej).

Mój wuj otrzymuje z spadku 52000 euro, co zostało uregulowane notarialnie. Ja sama chciałabym wprowadzić się do wspomnianego wcześniej domu we wrześniu 2014 roku, wypłacając mojego wuja poprzez zaciągnięcie kredytu w wysokości 75000 euro, aby pozostałą kwotą wyremontować Dom. Ponadto konieczna jest wymiana dachu, na którą potrzebny jest kredyt KFW.

Moje banku odmówił mi finansowania pomimo posiadanych zabezpieczeń...

Obecnie jestem w totalnej rozterce, złożyłem również wniosek w Commerzbanku (Targobank już odmówił) i dziś po południu mam spotkanie w Sparkasse, gdzie już mnie znają, ponieważ wcześniej zatwierdzili finansowanie mieszkania.

Co o tym myślicie?

Pozdrawiam

charismea

Napisany przez 6Bankkaufmann
Finansowanie powinno być możliwe do zrealizowania przy tych zabezpieczeniach.

Napisany przez Cashflowclub MD
Więc w przypadku tego problemu powinieneś najpierw skonsultować się z prawdziwym doradcą podatkowym i poprosić o poradę!!! Zwłaszcza w takiej skali!

Chętnie pomożemy w znalezieniu odpowiedniego specjalisty.

@Cashflow
Co ma wspólnego doradca podatkowy z finansowaniem budowlanym przy negatywnej historii kredytowej w Schufa?

Napisany przez Kass Finanz
W przypadku negatywnych danych w rejestrze SCHUFA prawie wszystkie banki się wycofują. Istnieje jednak możliwość finansowania powyżej wartości obciążenia poprzez finansowanie budowlane z odpowiednim zabezpieczeniem hipotecznym, jeśli określone obliczenia banku wypadną pozytywnie. Warunki są jednak odpowiednio ustalone.

FInansowanie budowy z negatywną historią kredytową może być interesujące dla klientów, aby spłacić istniejący zaległy kredyt i sfinansować cenę zakupu oraz koszty dodatkowe za pomocą pożyczki bankowej. Oprocentowanie jest oczywiście znacznie wyższe niż normalnie. Można jednak wybrać pięcioletnie wiązanie oprocentowania i po tym czasie - gdy historia kredytowa zostanie oczyściona - przenieść go do innego kredytodawcy.

@Cashflow
Co ma wspólnego doradca podatkowy z finansowaniem budowy przy negatywnej historii kredytowej w Schufie?

Może on wyjaśnić, czy nabycie nieruchomości jako osoba prywatna czy jako firma jest bardziej sensowne i opracować odpowiednią strategię. W szczególności w przypadku prywatnych długów stanowi dodatkowy argument przy wdrożeniu.

Bez strategii lepiej nie nabywać żadnych nieruchomości!

Niewielu ludzi będzie miało wybór, czy chcą zaciągnąć finansowanie jako osoba prywatna czy jako przedsiębiorca. W przypadku nieruchomości przeznaczonych do własnego użytku, korzyści podatkowe aktualnie są prawie niewidoczne. W przypadku wynajmowanych lokali mieszkalnych może być sensowne skontaktowanie się z doradcą podatkowym w celu ewentualnego obniżenia miesięcznego obciążenia poprzez korzyści podatkowe.
Pod względem strategii może istnieć kilka celów, takich jak darmowe mieszkanie na starość, inwestycje kapitałowe itp. Ważne jest, aby te cele były odpowiednio osiągalne. Do tego należy właśnie spersonalizowane, indywidualne doradztwo dostosowane do klienta.

Większość ludzi nie będzie miała wyboru, czy chcą pozyskać finansowanie jako osoba prywatna czy przedsiębiorca.

Ta decyzja zależy od każdego!

@Cashflowclub
W przypadku negatywnej historii kredytowej żaden bank z Niemiec nie udzieli finansowania hipotecznego tej firmie.
Finansowanie hipoteczne jest przeznaczone wyłącznie dla pracowników, rencistów, emerytów oraz przedsiębiorców.
W przypadku przedsiębiorców jako freelancerów lub przedsiębiorców.
Udzielenie finansowania hipotecznego przedsiębiorcom z negatywną historią kredytową jest znacznie trudniejsze ze względu na większe obciążenie administracyjne z punktu widzenia banku.
Jednak żaden mi znany bank z Niemiec nie udzieli finansowania hipotecznego osobie prywatnej z negatywną historią kredytową, jeśli ta osoba próbuje to zrobić poprzez założenie nowej firmy jako pożyczkobiorca.
Tego nie ma w Niemczech.

Oczywiście, sukces jest wtedy mało prawdopodobny, gdy masz negatywną historię w BIK.

Finansowanie dla osób samozatrudnionych jest już wystarczająco trudne, z negatywną historią kredytową tylko z zabezpieczeniem hipotecznym na obiekty, które nie są obciążone kwotą przekraczającą 50% wartości zastawu lub nie zostaną. Pod warunkiem, że dokumentacja biznesowa potwierdza wystarczające dochody po opodatkowaniu.

W przypadku pracowników zatrudnionych na etat finansowanie nieruchomości jest możliwe, ale pod odpowiednimi warunkami. Można sfinansować do ceny zakupu lub wartości zastawu plus 30.000 euro, jeśli dochody są wystarczające i spełnione są inne wymagania banku. Jednak ogólne miesięczne koszty wszystkich finansowań nie mogą przekraczać 50% dochodu.

Osobiście uważam, że odradzanie się od posiadania nieruchomości własnego użytku jest bezsensowne.

Napisany przez NaTwoim13
@charismea

Czy udało Ci się rozwiązać swój problem?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata