Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Które ubezpieczenie pokrywa wypadek w czasie pracy?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim... Dostałem ofertę spędzenia dnia w parku linowym w ramach pracy. Pracuję w dziedzinie pedagogiki, więc to doświadczenie byłoby również bardzo wartościowe dla mojej pracy. Jednak ponieważ nigdy tego nie robiłem, jestem bardzo ostrożny, jeśli chodzi o ewentualne wypadki. Jak dotąd nie mam ubezpieczenia od wypadków i zastanawiam się, kto ponosiłby koszty związane ze szkodami zdrowotnymi w przypadku wypadku w parku linowym w czasie pracy. Czy tylko pracodawca lub jego ubezpieczenie pokrywają te koszty?

Re: Które ubezpieczenie pokrywa wypadek w czasie pracy?

Napisany przez Torsten Breitag
Załóżmy, że ta wycieczka została planowana i zrealizowana jako czas pracy. Załóżmy również, że dany pracownik firmy jest ubezpieczony obowiązkowo lub dobrowolnie w ramach ubezpieczenia emerytalnego. W takim przypadku obowiązuje ubezpieczenie od wypadków. Załóżmy teraz, że pracodawca lub upoważniony przedstawiciel pracodawcy w sposób winny uczestniczy w wypadku innego pracownika. Załóżmy również, że istnieje odpowiednie ubezpieczenie odpowiedzialności pracodawcy obejmujące również takie sytuacje. W takim przypadku ewentualnie ubezpieczenie pracododawcy będzie świadczyć, a instytucje ubezpieczeń społecznych pozostaną niewinne. Pokrzywdzony może nie zauważyć różnicy. Tutaj znajdziesz niewielki przewodnik: BMAS - Lista pytań i odpowiedzi dotyczących W jakich przypadkach jestem ubezpieczony od wypadków. Prywatne ubezpieczenie od wypadków także świadczy w przypadku, gdy któraś z tych założeń załóżmy niestety nie została spełniona...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata