Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Sprzedać czy zrezygnować z ubezpieczenia na życie?

Napisany przez brainy
Kto ma doświadczenie z sprzedażą swojego ubezpieczenia na życie?
Czy obecnie przy sprzedaży można otrzymać więcej niż przy wypowiedzeniu umowy?
Który dostawca jest godny zaufania?

Napisany przez Torsten Breitag
To zależy od polisy. Nie każdą polisę można sprzedać. Istnieją pewne oczekiwania co do wartości odkupu, towarzystwa ubezpieczeniowego, pozostałego okresu trwania...

Od tych i innych czynników zależy, czy sprzedaż jest praktycznie możliwa i czy jest atrakcyjna.

Jednym z poważnych dostawców jest na przykład Policendirekt. Oni jednak również odkupują polisy od swoich klientów i chcą na tym zarobić.

Napisany przez brainy
Mam znaczne kwoty kapitału inwestycyjnego z HUK i Hannoverschen LVs.

Które LVs znajdują się na czarnej liście skupujących?

W każdym przypadku zapytam o ofertę!

Nie znam takiej czarnej listy. Obecnie dane ramowe (stopa procentowa, wartość wykupu, pozostały czas trwania) są często bardziej istotne niż sama firma, na przykład w przypadku starej umowy z 4% roczną stopą procentową.

Kiedyś lubiłem przeliczać i selekcjonować różne umowy i kupować je selektywnie, ale robiłem to bez pośredników. Obecnie jednak moim zdaniem nie jest to atrakcyjne z perspektywy inwestora, ze względu na brak opłacalności. Możliwości arbitrażu poprzez korzystanie z kapitału obcego również już mi się nie wydają opłacalne.

Życzę Ci jednak powodzenia, po prostu zrób zapytanie ofertowe.

Napisany przez mueller5544
Przed rozwiązaniem umowy lub sprzedażą poleciłbym również sprawdzić, czy nadal można skorzystać z prawa do odstąpienia od umowy. Jeśli to możliwe, byłoby to prawdopodobnie znacznie lepsze rozwiązanie.

Napisany przez Michael66
No cóż, chciałbym skorzystać z prawa do odstąpienia od umowy. Niestety, moja umowa pochodzi z 1991 roku i prawdopodobnie nie podlega temu przepisowi.

Chodzi o to, że chce umieścić link do oferty handlowej w swojej sygnaturze jak najczęściej, za pomocą 1-3 linijek tekstu. Nawet dla umów czasowo zgodnych z tym, nie jest to takie proste, jak sugerowane.

Napisany przez Alldia
Tak więc u większości dostawców można również dowiedzieć się bieżącej wartości wykupu. Kiedyś musiałem to zrobić na potrzeby pytania urzędowego. Wtedy można zobaczyć, jaka jest rzeczywista wartość ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata