Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak mogę uzyskać finansowanie na 110%?

Napisany przez Wakkaluba
Cześć wszystkim,

powoli szaleję
Mam na myśli dawny gospodarstwo, ale muszę przeprowadzić finansowanie na poziomie 110%.
Wróciliśmy z rodziną z zagranicy 5 lat temu.
Natychmiast popadliśmy w dziurę Hartz IV, mieliśmy wiele zaległości z czasów przedsiębiorczości, które mnie obciążały.

Wreszcie jesteśmy kompletnie poza kłopotami, ale nie mogliśmy zaoszczędzić żadnego kapitału własnego.
Moje standardowe bankowe by mnie sfinansował, gdybym mógł pokryć koszty dodatkowe (~20 000 €), nie mogę tego zrobić.

To samo powtórzyło się z Interhypem. Konieczne jest 19 000 € na koszty dodatkowe, chociaż mówiono, że pełne finansowanie nie stanowi problemu.

Moja rodzina jest rozbita, moi rodzice zatracili się w 20-letniej wojnie rozwodowej.
W przypadku mojej żony zarabia tylko ojciec, a on ma kosztowne hobby, ale bez realnej wartości odżywczej.

RaiBa wyraziła podstawowe zainteresowanie, ale teraz otrzymałem odpowiedź, że właśnie 110% finansowanie w połączeniu z naszym tanie wynajmem było decydujące dla odrzucenia wniosku.

No tak, jasne.
Mam również kontakt z doradcą finansowym, chciałem im teraz przygotować dokumenty, a przypadkowo zauważyłem na ich stronie głównej, że nie finansują gospodarstw wiejskich...
Powinno to jakoś zwrócić ich uwagę podczas spotkania doradczego.

No cóż, co teraz?
Pierwsze 4-5 lat mogę przeznaczyć 1300 € i więcej miesięcznie, a po tych 4-5 latach nawet mogę płacić około 2000 €.
Więc kapitał jest dostępny, ale nie teraz, chyba że zdecyduję się na udany napad bankowy.

Obiekt, który mi zaoferowano, to mój Dom marzeń i nie jest niegodziwy
Do tego nasz wynajmujący po 4 latach wpadł na pomysł rozliczania kosztów eksploatacyjnych.
I one są duże. Roczna dopłata wynosi 1000€ - 1500€, co przekłada się na dostosowaną czynsz o 100€ miesięcznie.
Z powodu pewnej bezwzględnej lokatorki, koszty na olej opałowy tylko w latach 2010-2011 wzrosły z 3850€ do 6850€ (!!!!). To trzeba chyba zrozumieć!

Nie mam na to ochoty.

Poprosiłem kiedyś o ofertę finansowania w Dr. Klein, ale na podstawie moich dotychczasowych doświadczeń nie chcę na tym polegać.
Istnieje jakaś możliwość lub dostawca, który pozwoli mi ominąć te przeklęte koszty dodatkowe?

Pomocy!

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Wakkaluba
gospodarstwo rolne z resztkami budynków, być może z oborami i stodołą, nie jest zwykle tym, co bank chciałby finansować.
Finansowanie w wysokości 110% jest możliwe tylko wtedy, gdy istnieje lokalny bank lub dochody są znacznie wysokie.
Jeśli słyszysz z różnych stron, że kapitał własny na dodatkowe koszty musi być dodany, to tak właśnie jest.

Ale inne pytanie. Jak wysokie są twoje miesięczne zarobki netto?
Jesteś zatrudniony na etacie czy prowadzisz własną działalność?
Czy masz kredyty ratalne? Leasing?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
W celu rozliczenia opłat dodatkowych polecam stronę 123recht.net, dział Prawo najmu. Pewne z nich mogą być już przedawnione !!!!

Napisany przez Kass Finanz
Co do obiektu sprzedaży, banki naturalnie zastanawiają się nad ewentualną koniecznością jego sprzedaży, jeśli płatności od klienta przestają napływać. Oczywiście Dom jednorodzinny w dobrej lokalizacji będzie łatwiej sprzedać niż gospodarstwo rolnicze na końcu świata.
Podobnie jest w przypadku finansowania w wysokości 110%. Jeśli warunki ekonomiczne pozwalają na bezproblemową płatność, nie stoi nic na przeszkodzie, aby sfinansować ponad cenę zakupu. Jednak jeśli na przykład trzeba uwzględnić dodatkowe raty kredytów lub zaciągnięcie nowego kredytu, bank będzie widział zwiększone ryzyko i odrzuci wniosek.
Wszystko zależy więc od szczegółów obiektu sprzedaży i osób starających się o finansowanie.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Oczywiście, w przypadku domu jednorodzinnego lub mieszkania 110% finansowanie jest ogólnie możliwe.
Jednak w przypadku gospodarstwa wiejskiego jest to zupełnie inna sytuacja, ponieważ banki niekoniecznie chcą finansować takie obiekty.
Jeśli już otrzymałeś informacje z różnych źródeł, że wymagane jest wkład własny, to nie ma innego wyjścia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata