Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Doświadczenie z bankiem DSL.

Napisany przez Kuni
Cześć,

Chciałbym sfinansować nieruchomość dla mojej żony w pełnej wysokości,

Żona: Praca na czas określony, część etatu, około 700 € netto
Ja: Praca na czas nieokreślony, pełny etat, około 2432 € netto
Świadczenie na dzieci 2x 184 € = około 368 €

Chciałbym skorzystać z dofinansowania kfw w wysokości 50000 €, łączne dochody miesięczne to około 3500 € (żona 700 € netto)

Moje pytanie brzmi, czy praca mojej żony na czas określony może stanowić problem, jako główny zarabiający jestem ja + bliźnięta (świadczenie 368 €)

Z góry dziękuję

Napisany przez 6Bankkaufmann
Na jaką kwotę kredytu się decydujesz? Czy przynoszysz wkład własny?

Napisany przez Kass Finanz
Ponieważ terminy finansowania budowy są prawdopodobnie dłuższe niż okres ważności umowy o pracę Państwa żony, bank nie będzie uwzględniał dochodu Państwa żony. Zostanie wzięty pod uwagę jedynie Państwa dochód oraz świadczenie rodzinne. Jeśli te kwoty są wystarczające do uzyskania odpowiedniego finansowania, nie ma przeszkód dla finansowania.

Napisany przez NaTwoim13
W szczególności DSL Bank akceptuje umowy czasowe pod pewnymi warunkami, między innymi jeśli okres obowiązywania już był przedłużany lub - jeśli to jest pierwsza umowa - gdy są to typowe w danej branży umowy czasowe, gdzie można przypuszczać, że umowa czasowa zostanie przedłużona.

O wiele bardziej interesująca jest ogólna sytuacja, jak słusznie zauważył bankowiec, między innymi jakie są całkowite koszty, jakie są ewentualne miesięczne obciążenia kredytowe i/lub inne zobowiązania płatnicze.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata