Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: ABB

Napisany przez priorliste
Wszystkie posty na temat ABB były, moim zdaniem, bezbłędne.
Napisano w dniu - 22-05-2006 21:07
...... Jednak niektórzy teraz trochę się przewrócili. Oczywiście, nie zawsze wszystko idzie w górę.
W ciągu ostatnich 3 miesięcy wynikowało to w 37% wzrostu, tylko Clariant jest lepszy w indeksie SLI.
Albo inaczej: Najlepiej przez niedźwiedzia nauczyć się polować...
Załączam również dane z 07 roku, jeśli są czytelne.

Napisany przez Globalist
Przy okazji znalazłem coś na temat ABB: [size=large]Sprzedaj ABB[/size], cel cena: Rs 900: IndiaInfoline 2008-05-12 15:09:39 Źródło: moneycontrol.com W swoim raporcie badawczym z 12 maja 2008 roku IndiaInfoline zaleciła sprzedaż akcji ABB z ceną docelową Rs 900. Akcje gwałtownie spadły z początkowego szczytu z początku stycznia 2008 r. na poziomie Rs 1,670 do niskiego poziomu Rs 1,052 pod koniec stycznia 2008 r. Następnie akcje podjęły próbę odbicia, osiągając cenowy szczyt na poziomie Rs 1,374 w połowie lutego 2008 r. Jednak akcje przełamały swoje styczniowe minima, osiągając niski poziom Rs 999 10 marca 2008 r. Od tego momentu akcje nie wzięły udziału w niedawnym odbiciu na rynku, nawet nie testując swojego poziomu 200 DMA. Ruch cenowy od próby odbicia w lutym 2008 r. do chwili obecnej spowodował wykształcenie się formacji trójkąta. Jest to formacja kontynuacyjna, co wskazuje na większe osłabienie trendu. Akcje przełamały tę formację w piątkowej sesji. Na podstawie powyższych obserwacji zalecamy sprzedaż z celem ceny Rs 900, głosi raport badawczy IndiaInfoline.

Napisany przez priorliste
Małym punktem niepewności jest różnica (patrz wykres), która niekoniecznie musi zostać zamknięta. Z tej perspektywy raport, zgodnie z artykułem Globalist, może również okazać się skuteczny.

Napisany przez Globalist
Mój nowy cel kursu 22.45.-

Napisany przez Globalist
Ameryka wejdzie w fazę recesji. Zawsze to kwestionowano, ale teraz jest to oficjalne. To rzuca złe światło na ABB KGV. Wniosek: akcje są zbyt drogie! Cena docelowa: 22,45

Napisany przez Globalist
Wkrótce ABB będzie znów dostępne za 1 franka. ?

Napisany przez Globalist
Zaczynają się obniżki. Kursy w granicach 8-10 franków są całkowicie możliwe. Recesja nabiera tempa dopiero teraz w ABB.

Napisany przez Globalist
Straszne... ale widać było, że to nadchodzi.

Napisany przez ballermann
Globalist pisze: Straszne... ale można było się tego spodziewać.
Taki bełkot: 13.8. podajesz cel kursowy 22,45, potem 6.10. Wkrótce ABB znów będzie dostępne za 1 szwajcarskiego franka, a potem 21.10. Kursy w okolicach 8-10 franków całkowicie możliwe, a 23.10. Straszne... ale można było się tego spodziewać. No co znowu??? 1 czy 22,45 czy 8 czy 10 czy masz jakąś inną liczbę na stanie?

Napisany przez Globalist
Niektórzy uważają teraz, że kurs w granicach 7-8 stutz jest całkiem realistyczny. Zlecenia nie przychodzą już tak szybko. Faktycznie taki zawyżony system z wieloma nowo utworzonymi miejscami pracy powinien więc wkrótce pociągnąć za linkę. Zobaczymy. Nawiasem mówiąc: W międzyczasie ABB straciło w tym roku prawie więcej niż UBS...

Napisany przez Globalist
Jak już wczoraj napisałem, niektórzy widzą kurs jeszcze dużo niższy. Dzisiaj oczywiście potwierdzenie: UBS rekomenduje sprzedaż ABB z celem 12.- ...i to jest jeszcze łagodne. Moje uszy czują, że w najbliższych dniach wyślizgnie się masowe pozycje z funduszy.

Globalist pisze: Jak zostało już napisane wczoraj, niektórzy widzą kurs jeszcze znacznie niższy. Dzisiaj oczywiście potwierdzenie: UBS ustawia ABB na sprzedaż z KZ 12.- ... i to jest jeszcze łagodne. Moje uszy czują, że w ciągu najbliższych dni z rynku zacznie masowo wypływać z pozycji funduszy inwestycyjnych.
Juhui jeszcze jedna liczba: tym razem jest to 12

Napisany przez Globalist
Juhiu 12.- Celny strzał! Traderzy mogą śmiało poczekać z dokupieniem. Menedżerowie funduszy walczą o oddech i uwolnią się. Pierwsza cena wejścia proponuje się przy 8.70.-... lub niżej.

Wpis celny 12.- Gratulacje! Inwestorzy mogą śmiało poczekać z dokupieniem. Managerowie funduszy z trudem łapią oddech i wydostaną się. Pierwsza cena wejścia oferuje się przy 8.70.-... lub niższa. Super właściwe trafienie: teraz, 28 października, akcje kosztują 15,50. Czyli mniej więcej 80% na bok. Ważne, aby punkt był duży! Ocena Schwafli pozostaje.

Napisany przez Karat
Cześć Ballermann Muszę w ciągu 2-3 miesięcy wziąć akcje UBS w ramach strukturyzowanych produktów lub zostaną mi one włożone. Od kilku dni zastanawiam się, czy nie sprzedać obu produktów przed terminem wykupu i kupić za uzyskane środki akcje ABB. Jak widzisz większy potencjał wzrostowy do 31.12.2009 r., w świetle obecnych kursów, w przypadku ABB czy UBS? Osobiście mam bardzo pozytywne podejście do ABB. Co do UBS, nie jestem pewien, czy nie dojdzie do przejęcia, podobnego do tego z Cibą! W takim przypadku odbudowa kursu UBS jest niemożliwa. Interesuje mnie Twoja opinia. Karat

Moja ocena jest taka, że ABB zyska więcej niż UBS. Na podstawie następujących przemyśleń: UBS (i wszystkie inne banki również) będą trzymane na wodzy przez politykę. Ponadto nadal wypływa znaczna ilość pieniędzy. Wiosną sytuacja na rynkach finansowych się nieco uspokoi. ABB ma pełne księgi i będzie nadal dobrze funkcjonować. Kryzys finansowy ma mniejszy wpływ na towary trwałego użytku.

Napisany przez Karat
Tak właśnie to widzę. Dziękuję za Twoją ocenę. Karat

Napisany przez Globalist
Teraz nie popełniłbym błędu i nie kupiłbym ABB.  Dzisiaj akcje Siemensa i Alstom zostały zdegradowane. Czy słyszałeś o informacjach dotyczących Siemensa? Recesja teraz mocno uderzy w te firmy, zawsze na końcu, zawsze tak było. W przypadku ABB widzę jeszcze spadek o łatwe 50-60%. Podczas gdy banki już były tak bardzo osłabione, że teraz są ponownie poszukiwane. Patrz na zachowanie z ostatnich tygodni. Opowieść o Ballermannie to po prostu bzdura!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata