Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt za wszelką cenę!

Napisany przez DonTimson
Cześć moi przyjaciele,

mam ogromny problem, okej, tak naprawdę nie ja, ale mój kolega z pracy. Skradziono mi w styczniu samochód bez rejestracji i uderzył w drzewo.

TOTALNA SZKODA.
13 000€ długu pozostało!

Ponieważ samochód nie był ubezpieczony, teraz siedzę na złomie samochodu i nadal muszę spłacać kredyt za samochód, którego już nie mam.

Ponieważ kierowca jest już mocno zadłużony, nie dostanie kredytu od żadnego banku!

Moje pytanie teraz, co mogę zrobić? On jest gotów wziąć kredyt, ale to nic nie da, jeśli go nie dostanie.

Czy znacie może sposoby, jak on może dostać moje pieniądze? Nawet jeśli będą to 15% odsetki! Ten, kto jest na tyle głupi, żeby pod wpływem alkoholu kraść samochód, powinien za to płacić.

Będę naprawdę wdzięczny za każdą radę!

Pozdrowienia

Napisany przez Suxxess
Tak, pechowy obrót spraw. Niewiele możesz zrobić.
Zalecam zdobycie 30-letniego tytułu. Według tego źródła, nawet prywatna upadłość mu nie pomoże w przypadku uszkodzenia mienia / kradzieży. Źródło: Niezatytułowany dokument

Aby to udowodnić w sądzie, będziesz musiał go najprawdopodobniej zawiadomić i dochodzić odszkodowania za swój uszczerbek. W tej kwestii doradzi ci z pewnością prawnik, którego wybierzesz.

Później będziesz pewnie musiał regularnie sprawdzać, czy przypadkiem w międzyczasie nie zdobył jakichś pieniędzy.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Suxxess
Wniesienie pozwu, uzyskanie tytułu, ale także wiąże się z pewnymi opłatami adwokackimi/sądowymi.

Napisany przez florianmeier
Taniej niż proces jest notarialne przyznanie długu, o ile dłużnik jest chętny.

Czy tego rodzaju sytuacja nie jest objęta odwrotnym ubezpieczeniem przez prywatną polisę OC poszkodowanego?

Napisany przez Suxxess
"Nuż gdyby pozwolił mu podpisać tylko weksel, dłużnik mógłby złożyć wniosek o upadłość prywatną i po 3 lub 7 latach byłby wolny od długów. Oczywiście teraz są to dodatkowe koszty dla wierzyciela.

To po prostu kwestia kosztów i korzyści. Oczywiście oczywiste powinno być, że nie można zmusić nikogo do wzięcia [url]kredytu[/url] (nawet gdyby był wciąż kredytowalny), bo w przeciwnym razie samemu naruszylibyśmy prawo... Jak już wspomniałam, sytuacja jest oczywiście irytująca dla ciebie, ale aktualnie to są dostępne opcje:

umówienie się na raty, gdzie obecnie prawdopodobnie nie starczyłoby nawet na odsetki. Ale tutaj obowiązuje to samo co przy upadłości prywatnej.

zgłoszenie i otrzymanie tytułu, który w przypadku upadłości prywatnej nie straci na wartości, patrz źródło, które podałam. Nic nie robienie, aby ostatecznie nie ponosić strat / sprawdzenie ewentualnych terminów przedawnienia (jak już wspomniał bankowiec).

* Tu ważne jest, żeby to było potwierdzone oficjalnie, inaczej mógłby po prostu powiedzieć, że zmuszałeś go do podpisania.

Florianmeier,

Czy prywatna polisa OC nie obejmuje takiej sytuacji odwrotną ochroną poszkodowanego?

Dobry pomysł, warto to sprawdzić.

Taniej niż proces jest notarialne przyznanie się do długu, o ile dłużnik jest skłonny. Według Google w przypadku upadłości prywatnej to wejdzie do majątku upadłościowego i po 3 lub 7 latach straci na wartości. Jak już wspomniałam, aby tego uniknąć, trzeba ustalić, że szkoda powstała w wyniku przestępstwa. Moim zdaniem trzeba będzie złożyć zawiadomienie."

Napisany przez DonTimson
Dziękuję najpierw za odpowiedzi,
myślę, że czytałem, że gdy pojazd zostaje uruchomiony, prywatne ubezpieczenie odpowie na odszkodowanie.
Reszta przypomina mi tylko jedno. Smutne!
Przez pół życia oszczędzałem na mój samochód marzeń, a debil go zepsuł i muszę sam sobie poradzić!

Jak już wspomniałem, będę również wdzięczny za rosyjski adres.

Pozdrowienia

ps.
Zgłosiłem go tego samego wieczoru.
8 miesięcy zakazu prowadzenia pojazdów i kara w wysokości 1800 euro!

jakaś kpina!

Napisany przez DonTimson
Oczywiście, zgłosiłem go! Tego samego wieczoru. Pozdrowienia

@DonTimson
Co masz na myśli pisząc rosyjski adres?

Napisany przez Suxxess
Jeśli zakładasz, że w ciągu najbliższych 30 lat można coś zdobyć, to zaopatrz się w 30-letni tytuł. Wszystko inne bym sobie odpuścił i usunął Twój zdanie podrzędne. Ale chciałbym sprawdzić to z ubezpieczeniem odpowiedzialności cywilnej.

Napisany przez florianmeier
Prawdopodobnie z uszkodzonym jest coś nie tak na stałe, prawda?

On też nigdy niczego nie odziedziczy, bo cała rodzina ma takie samo podejście jak on, prawda?

Możesz też nabyć tytuł. A jeśli ma on własność nieruchomości, możesz także założyć zastaw hipoteczny.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata