Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Na jaki okres obowiązuje poręczenie kredytowe?

Napisany przez ADMCI4
Chciałbym być poręczycielem dla przyjaciółki. Musi wziąć kredyt, ponieważ się rozstała i teraz musi zacząć od nowa z całym swoim dobytkiem. Musi wynająć nowe mieszkanie i kupić wszystko od nowa. Ponieważ ma tylko przychód w wysokości około 1100 euro netto, bank wymaga zabezpieczeń lub poręczyciela. Zgłosiłem się, ale chciałbym wiedzieć wcześniej, co mnie czeka. Czy poręczenie pozostaje w mocy przez cały okres kredytu, czy można z niego wycofać się wcześniej? Pytam, ponieważ jeszcze nie wiem, co przyniesie moje życie i czy w najbliższych latach nie będę potrzebować pieniędzy. Pozdrowienia, Nassi

Napisany przez 6Bankkaufmann
Gwarancja obowiązuje tylko przez cały okres kredytu.
Wcześniejsze zwolnienie z zobowiązań kredytowych wymaga zgody banku.

Napisany przez Suxxess
Poręczenie to poważna sprawa, pożyczkobiorca musiałby zapłacić ratę tylko raz, a już stoisz na progu. Jesteś odpowiedzialny całym swoim majątkiem. Nawet w przypadku najlepszej przyjaciółki zastanowiłabym się trzy razy.
Jak wysoka powinna być poręczenie, i czy mogłabyś poradzić sobie z ratą, gdyby Twoja przyjaciółka przestała płacić? A najważniejsze pytanie brzmi, dlaczego nie poręczają swoi rodzice lub inni krewni?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tak, prawidłowo, na początku, jeśli w ogóle, należy szukać jedynie poręczycieli z rodziny.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata