Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Problem z rozliczeniem karty kredytowej.

Napisany przez Charly
Cześć, mam kartę kredytową Postbank Visa Platinum. Włączyłam opcję płatności ratalnych w wysokości 50%. Mimo to cała kwota została obciążona, ponieważ konto nie miało wystarczających środków i jestem na minusie w porównaniu z limitem debetowym. Żadne środki nie zostały zwrócone. Oznacza to, że moje konto nadal znacznie przekracza dozwoloną kwotę zadłużenia. Firma kredytowa mówi, że musiałabym podpisać dodatkową umowę, aby rozłożyć płatność na raty, ale została ona wysłana na mój poprzedni adres, chociaż moje nowe dane są już zarejestrowane. Firma kredytowa nie zgadza się na zwrot środków, a nikt w banku nie wie dokładnie, co zrobić. konto jest aktywne i nie zablokowane, ale znacznie przekroczone. Spotkałam się z bankierem, który powiedział, że jeszcze nigdy czegoś takiego nie widział, próbował skontaktować się z centralą w sprawie debetu, lecz nie otrzymałam żadnej odpowiedzi, mimo że jest to bardzo pilne, mam pilne płatności do dokonania i wyjeżdżam na wakacje pojutrze. Obawiam się, że konto wraz z kartami może zostać zablokowane. Czy ktoś zna się na tym? Ktoś miał podobną sytuację? Czy ktoś ma dla mnie jakiś pomysł? Dziękuję z góry.

Napisany przez 2Escorpio
tak, nie wszędzie, gdzie jest napisane „platin“, znajduje się również obsługa typu platin... Dlatego wówczas zrezygnowałem z używania Amexa.

Faktem jest, że jeśli bank chce, abyś podpisał umowę ratalną, zanim zostanie aktywowana płatność częściowa, a do daty x tego nie zrobiłeś, cała kwota zostanie pobrana.

To zapewne było również gdzieś napisane, gdy zmieniałeś na płatność częściową?!

Nie da się tutaj udzielić wskazówki, ponieważ winę ponosi w zasadzie klient / ty... mogłeś również zapytać, jeśli umowa nie dotarła.

Teraz pozostaje ci tylko liczyć na łaskawość, w jaki sposób by to nie było... Albo zwrot 50% albo dalsze tolerowanie przekroczenia limitu.

Dla twojego bezpieczeństwa zalecałbym jednak spłatę konta bieżącego np. z książeczki oszczędnościowej.

Pozdrawiam

Napisany przez Charly
No cóż, jestem dość zirytowany tym listem, na którym napisano, że chcą spłacać swoje rozliczenie w dogodnych ratach, zadzwoń do nas. Podczas rozmowy telefonicznej nie wspomniano mi teraz, że muszę coś podpisać, zwłaszcza że w zeszłym miesiącu udało mi się dokonać płatności ratalnej.

Moje oszczędności są ulokowane na stałe i nie mam łatwego dostępu do nich, a jeśli nawet, to tylko za dodatkowe koszty dla mnie, czego jakoś nie akceptuję.

Pod pojęciem usługi platynowej rozumiem coś zupełnie innego!

Napisany przez 2Escorpio
Wiadomo mi, że pod pojęciem usługi platynowej rozumiesz co innego... Ale wszędzie jest podobnie, dlatego jak już wcześniej napisałem, również zrezygnowałem z mojej karty American Express.... Platin to tylko karta, ale usługa, gdy naprawdę zależy, już nie.

Niemniej jednak błąd leży po twojej stronie... Nieuczciwe naruszenie obowiązków. Chociaż zawarłeś umowę telefonicznie i nikt ci tego nie powiedział, nadal sugeruję wysłanie do banku dość surowego listu / faksu domagającego się znalezienia rozwiązania, aby spełnić swoje zobowiązania dotyczące usługi Platin.

Ostatecznie możesz jednak liczyć tylko na łaskę i ponownie porozmawiać z obiema stronami (karta kredytowa i Bankiem Postbank), jak można pogodzić swoje plany urlopowe.

Mała wskazówka na przyszłość...

1. Zawsze miej około 1,2 tysiąca euro na koncie oszczędnościowym, gdzie będziesz mógł sięgnąć w ciągu kilku godzin.

2. Nie umieszczaj wszystkiego w jednym banku... Lepiej mieć kartę kredytową z innego banku niż z banku macierzystego lub drugą kartę kredytową z innego banku. - To ma tę zaletę, że jeśli jeden bank stoi w miejscu lub są jakieś problemy, druga karta / bank nadal działa ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata