- śr maja 07, 2014 2:29 pm
Cześć, mam kartę kredytową Postbank Visa Platinum. Włączyłam opcję płatności ratalnych w wysokości 50%. Mimo to cała kwota została obciążona, ponieważ konto nie miało wystarczających środków i jestem na minusie w porównaniu z limitem debetowym. Żadne środki nie zostały zwrócone. Oznacza to, że moje konto nadal znacznie przekracza dozwoloną kwotę zadłużenia. Firma kredytowa mówi, że musiałabym podpisać dodatkową umowę, aby rozłożyć płatność na raty, ale została ona wysłana na mój poprzedni adres, chociaż moje nowe dane są już zarejestrowane. Firma kredytowa nie zgadza się na zwrot środków, a nikt w banku nie wie dokładnie, co zrobić. konto jest aktywne i nie zablokowane, ale znacznie przekroczone. Spotkałam się z bankierem, który powiedział, że jeszcze nigdy czegoś takiego nie widział, próbował skontaktować się z centralą w sprawie debetu, lecz nie otrzymałam żadnej odpowiedzi, mimo że jest to bardzo pilne, mam pilne płatności do dokonania i wyjeżdżam na wakacje pojutrze. Obawiam się, że konto wraz z kartami może zostać zablokowane. Czy ktoś zna się na tym? Ktoś miał podobną sytuację? Czy ktoś ma dla mnie jakiś pomysł? Dziękuję z góry.