Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt hipoteczny Wüstenrot nie zaakceptowany.

Napisany przez Hannah
Cześć,

mam nadzieję, że ktoś może odpowiedzieć na moje pytania. Mianowicie w 2003 roku podpisaliśmy umowę oszczędnościowo-kredytową Ideal Bausparvertrag z Wüstenrotem. Obejmowała ona miesięczną stawkę oszczędnościową i stopę odsetkową dla kredytu pośredniego. Oprocentowanie wynosiło 1,75% rocznie dla salda.
Umowa ta została przekazana dnia 1.4.2014

Wcześniej poinformowaliśmy już Bausparkasse, że nie jesteśmy zainteresowani wzięciem następnego kredytu hipotecznego i nie chcemy jego wypłaty, ponieważ skorzystaliśmy z oferty innego banku.
Konieczny przelew został dokonany przed 1.4.2014, więc żadne pieniądze nie zostały wypłacone nam przez Wüstenrot.

W naszym certyfikacie oszczędnościowym jest napisane: Jeśli odmówimy kredytu hipotecznego po przekazaniu, ogólne oprocentowanie wzrośnie wstecznie do 4% rocznie, jeśli minęło co najmniej 7 lat od zawarcia umowy.

Moje pytania są teraz: Czy Wüstenrot ma obowiązek wypłacić nam odsetki od salda wstecznie? Ponadto, w kwietniu 2014 obciążono nas opłatą kredytową w wysokości 1.550 euro, moim zdaniem również jest to niepoprawne, ponieważ nie otrzymaliśmy żadnego kredytu pośredniego, więc chcemy również odzyskać tę opłatę.

Dziękuję z góry za odpowiedzi.

Re: kredyt hipoteczny Wüstenrot nie zaakceptowany.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Hannah,
oprocentowanie powinno być wypłacone zgodnie z warunkami określonymi w umowie oszczędnościowej.
W przeciwnym razie, opłata za kredyt budowlany stanowi część kredytu pośredniego i umowy kredytu budowlanego.
Z tego, co wiem, najpierw należy odnotować opłatę za kredyt, a następnie możesz go spłacić w całości w dowolnym momencie poprzez zewnętrzny bank.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata