Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: spłata kredytu

Napisany przez quicknik8765
Cześć drodzy użytkownicy forum,

mam następujący problem:

W 2011 roku wziąłem kredyt w wysokości 10,735,80 € w Creditplus-Bank. Teraz spłaciłem ten kredyt. Poprosiłem nowy bank o wysłanie mi oferty, w której wyraziłem chęć spłacenia kredytu w Creditplus-Bank. Niestety, błędnie podałem całkowitą kwotę kredytu, czyli nie tylko kwotę zadłużenia, ale także odpowiadające mu odsetki. Nowy bank spłacił teraz kredyt.

Teraz zdałem sobie sprawę, że powinienem był najpierw skontaktować się z Creditplus-Bank i poprosić o kwotę spłaty kredytu wraz z ewentualnymi odszkodowaniami za spłatę przedterminową. W umowie z Creditplus-Bank jest napisane, że mogę spłacić kredyt w dowolnym momencie przedterminowo. Czy mam jakąś szansę odzyskać nadpłacone pieniądze?

Z góry dziękuję!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Chwila, czy otrzymuje Pan szczegółowe zestawienie, gdzie wszystko można sprawdzić? Tutaj nie ma mowy o kradzieży pieniędzy, czy masz jakieś podejrzenia?

Napisany przez quicknik8765
Z banku, z którego spłaciłem kredyt (Creditplus), nie otrzymałem żadnego zestawienia lub rozliczenia. Zaciągnąłem kredyt spłacany w Postbanku, któremu podałem resztę kwoty. Następnie przelali ją do Creditplus, aby spłacić istniejący kredyt. Mój błąd polegał jednak na tym, że nie podałem Postbankowi tylko reszty kwoty, ale resztę plus wszystkie naliczone odsetki do końca okresu kredytowania. Tę kwotę przelali potem do Creditplus. W rezultacie przez spłatę zrobiłem podwójne straty. Za pierwszy kredyt zapłaciłem 1900 euro odsetek, a za kredyt spłacany ponownie również odsetki. Pierwszy kredyt spłaciłem po jednej trzeciej okresu kredytowania, ale zapłaciłem odsetki za cały okres.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Skontaktuj się bezpośrednio z firmą Creditplus - nie za pośrednictwem banku Postbank - i poproś o szczegółowe obliczenie. W tym przypadku Postbank przekierował Twój wniosek o kredyt ratalny do Creditplus.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata