Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Tytuł finansowy ogólnie.

Napisany przez Karat
Moje portfolio akcji stało się w ostatnich tygodniach dość mocno zdominowane przez tytuły finansowe. Częściowo były to zamierzone zakupy po bardzo niskich cenach, a częściowo wynikało to z wygasłych produktów z barierami, gdzie bariera została przebita. Obecnie wygląda to następująco: Pozycje w portfelu z sektora finansowego - Swiss Re - Baloise N - Sankt Galler Kantonalbank - Banque Cantonal de Vaudoise Do tego w najbliższych tygodniach lub miesiącach dołączą zapewne kolejne pozycje UBS N. W szczególności tytuły banków kantonalnych dzięki niskiej cenie zakupu generują doskonałe stopy zwrotu. BCV ponad 10%! Ponadto te 4 tytuły nie są bezpośrednio dotknięte kryzysem nieruchomości, ale zostały po prostu zbiorowo ukarane. Moim zdaniem te tytuły mają duży potencjał do odbicia, gdy tylko kryzys nieruchomości i finansowy się unormuje. Pomimo tego, że Ameryka robi wszystko, aby znaleźć drogę wyjścia z kryzysu finansowego i nieruchomościowego, na pewno pozostaną jeszcze konsekwencje do 2009 roku. Ponadto kryzys nieruchomości dotyka nie tylko USA. Niestety Hiszpania i Anglia również muszą zostać wliczone w to złącze. Co sądzicie na temat potencjału odzyskania wartości tytułów finansowych, sektora finansowego? Karat

Napisany przez Globalist
W tym sektorze zapotrzebowanie na odpoczynek jest ogromne. Dlaczego trzymasz produkty barierowe? To przecież tytuły, w których dostawcy widzą spadek kursu. Jaki jest twój obecny zysk/strata z tego tytułu? A ile na tym zarobił twój dostawca?

Napisany przez Forexyman
Karat pisze: Co myślicie tutaj o potencjale odnowy sektora finansowego, branży finansowej? Karat
Cześć Karat po kolejnym upadku dwóch banków w USA niewiele może to jeszcze przynieść kilka niespodzianek, dlatego lepiej na razie trzymać się z dala od papierów finansowych, to lepsza metoda, jak sądzę Pozdrowienia

Napisany przez Karat
"An Globalist: Produktów barierowych są bardzo dobrym inwestycją na bocznym rynku i niskiej zmienności. Przynoszą wysoki zwrot, który jest opodatkowany tylko w około 30%. Kiedy kupiłem BRC, nawet nie śnił mi się taki disaster na rynkach finansowych. Zawsze wybierałem tylko bariery oparte na najlepszych akcjach. Wtedy nawet ostrożnie nie sądziłem, że te blue chipy przełamią barierę 40%. To pokazuje, że na giełdzie po prostu nic nie jest pewne. Często wynika to z faktu, że rynki nie funkcjonują normalnie, ale są manipulowane z różnych stron. Zwłaszcza w dzisiejszym świecie medialnym bardzo łatwo jest szybko rozprzestrzeniać wiadomości według uznania. Prawdy nie jesteśmy zwykli inwestorzy w stanie naprawdę zweryfikować. Z prawnego punktu widzenia niewiele można zrobić, ponieważ byłoby to zbyt uciążliwe i często trudno byłoby udowodnić oszustwo.

An Forexyman: Masz całkowitą rację. Kryzys finansowy i nieruchomościowy nie minęły i inne negatywne zaskoczenia nie są wykluczone, a nawet można się ich spodziewać. Mam nadzieję, kiedy widzę, że rząd amerykański podejmuje wszelkie kroki, aby zapobiec załamaniu. Banki również podejmują wszelkie działania, aby przywrócić swoje osłabione obrazy zaufania. Również zagrożona recesja/inflacja (stagflacja) została odpowiednio zauważona przez rządy w czołowych regionach gospodarczych i na wschodzących rynkach, podejmowane są konkretne kroki, aby utrzymać gospodarkę w ruchu. Spadek jest prawdopodobny, ale okres stabilizacji, który może posłużyć do gromadzenia nowych sił, wcale nie jest taki zły. Mając teraz te tytuły finansowe w portfelu, w chwili obecnej nie będę kupował i nie sprzedawał ich po obniżonych cenach. Oferują one atrakcyjny zwrot, a gdy na giełdowym firmamencie pojawi się świt, te tytuły będą prawdopodobnie pierwsze, których kursy pójdą w górę. Teraz po prostu trzeba spokojnie poczekać. Uważam, że do końca roku wiele będzie jasne, a do końca 2009 roku ten kryzys również stanie się historią. Historia giełdy pokazuje jasno, że nigdy nie było dobrze sprzedawać panicznie topowych akcji (topowych firm). Można sprzedać dobre akcje, gdy kursy są zawyżone, ale nie gdy niezasłużenie oberwane są w piwnicy kursowej.

Karat"

Napisany przez Bull31
Do 2009 roku może się jednak wydarzyć wiele rzeczy.....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata