Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Co po anulowaniu kredytu w DSL Bank?

Napisany przez m.l.55
Cześć,

mam pytanie odnośnie banku DSL. Miałem gotową finansowanie przez bank DSL, niestety musiałem to wycofać po 14 dniach, ponieważ sprzedawca nieruchomości nagle stwierdził, że nie może jeszcze sprzedać nieruchomości, ponieważ trzeba sprzedać jeszcze 2 inne jednostki mieszkalne, a wszystkie muszą być sprzedane w tym samym czasie. W międzyczasie niestety można nadal licytować moją nieruchomość. Dla mnie nie ma więc pewnej decyzji. Jak to wygląda w przypadku nowego wniosku w banku DSL, czy przejdzie on ponownie czy będą stawiać opory?

Pozdrowienia

Markus

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, jeśli zrezygnowałeś, ponieważ transakcja nie doszła do skutku, to sprawa jest zakończona. Wtedy również główny numer kredytu zostaje zamknięty.
Jeśli chcesz jednak skorzystać z nowego finansowania, które ma zostać sfinansowane dokładnie tym samym obiektem, może się zdarzyć, że umowa kredytowa zostanie bezproblemowo sporządzona na żądanie.

Jeśli jednak zmieni się cokolwiek istotnego, będziesz musiał zacząć od nowa.

Napisany przez m.l.55
Dziękuję,

Mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko, jeśli będę miał szczęście, wszystko pozostanie takie samo, kraj Hesja sprzedaje swoje obiekty niestety w dziwny sposób, na podstawie oferty, bez ustalonego terminu zakończenia. Ponieważ chcą sprzedać 9 szeregowych domów jednocześnie, a na koniec dwóch nabywców się wycofało, pozostali 7 muszą czekać.
Ciekawe, co z tego wyniknie.

Pozdrowienia

Markus

Napisany przez 6Bankkaufmann
Ojej, gdzie dokładnie znajdują się te domy szeregowe?

Napisany przez m.l.55
W miejscowości Schwalmstadt Ziegenhain, powinno się to powiedzieć.

Pozdrowienia

Markus

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata