Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Podarować akcje

Napisany przez saendulein
Cześć Wszystkim! Jestem tu nowy, przepraszam, jeśli zamieściłem post w niewłaściwym wątku... Mam właściwie proste pytanie: Czy można podarować akcje lub konto akcyjne? Chciałbym bardzo podarować mojemu przyjacielowi na Boże Narodzenie (lepiej myśleć o tym teraz niż 23.12.) 3 akcje Mazdy. On jeździ Mazdą 3 i kocha ją (prawie tak bardzo jak mnie... *g*) Czy istnieje taka możliwość? Czy to możliwe? Dzięki za Wasze wskazówki! Serdeczne pozdrowienia, saendulein

Napisany przez Forexyman
saendulein pisze: Czy można podarować akcje lub konto akcyjne?
Cześć Saendulein Witaj na pokładzie Tak, można Cytat od saendulein Czy istnieje na to sposób? Czy to możliwe? Oczywiście, jeśli opłaty transakcyjne poniesie również prowadzący rachunek Pozdrowienia PS: Jeśli Twój przyjaciel nie chciałby przyjąć akcji, chętnie podam mój numer konta, wszystkie rodzaje prezentów na Boże Narodzenie są mile widziane))))))))))))))))

Napisany przez Karat
Cześć, Saendulein! Twoje pytania: Czy można podarować akcje? Oczywiście, można podarować akcje. Zastanawiam się tylko, czy chcesz po prostu kupić te akcje i umieścić je w jego rachunku akcyjnym, co byłoby najprostszym rozwiązaniem. Jednakże konieczne będzie uzgodnienie tego z jego bankiem. Bank raczej nie udostępni Ci jego danych konta. Możesz zapytać jego banku. Ponadto musisz wziąć pod uwagę, że przechowywanie akcji w depozycie wiąże się z opłatami corocznymi. Koszty dla trzech akcji Mazdy mogą być stosunkowo wysokie. lub czy chcesz je zapakować i położyć certyfikaty akcji pod jego choinką. Jednak byłoby to bardzo kosztowne, ponieważ certyfikaty akcji zwykle nie są fizycznie dostarczane. Prawdopodobnie nie istnieją nawet certyfikaty akcji Mazdy i musiałyby zostać specjalnie wydrukowane, co byłoby bardzo kosztowne. Również tutaj warto zapytać bank. Pozdrawiam, Karat

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata