Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Jak dalej? Co trzeba zrobić?

Napisany przez Karat
Co teraz powinien zrobić inwestor? Ostatnie dni pokazały, co jest ważne dla potężnych tego świata! Pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze. Wierzę, że nie ma tematu, wokół którego tzw. odpowiedzialni za ten świat tak szybko się zgadzają lub zgadzali. Nie troska o miliony ludzi umierających z głodu, cierpiących z powodu braku wody, uciskanych, torturowanych, bez dostępu do opieki medycznej, żyjących w strachu i przerażeniu, głodujących, nie łączy świata. Nie, to są pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze. No dobrze, muszę szczerze przyznać, że w tej chwili również cieszę się, że tak jest. Chcę przecież, aby straty kursów z ostatnich miesięcy zostały jak najszybciej odrobione. Teraz pytanie brzmi, kiedy na horyzoncie zaczyna się znowu pojawiać bardziej przyjazny obraz, jak powinien ustawić się mały inwestor, a do tego zaliczam się także ja, . Myślę, że średnio terminowy skuteczny sposób postępowania byłby następujący: 1. Zdecydowanie pozostać zainwestowanym w akcje teraz i w przyszłości. 2. Przeprowadzić szczere analizy własnego portfela akcji! 3. Ocenić, czy tytuły portfeliowe należą do zwycięzców w średnim okresie! 4. Sprzedać tytuły bez realnych szans na średnią perspektywę wzrostu kursu. 5. Wykorzystać wolne środki na zakup akcji z dobrą perspektywą wzrostu kursu (wykorzystać korzystne kursy). 6. Przemyśleć i poprawić zarządzanie pieniędzmi oraz przestrzegać reguł. 7. Spokojnie czekać na lepsze czasy. Głowa do góry. Lepsze czasy nadejdą. Karat

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata