- pn cze 16, 2014 7:55 pm
Cześć wszystkim,
byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógłby ocenić następującą sytuację:
Moja dziewczyna i ja planujemy zakup nieruchomości. Jest to nowe budownictwo (Dom szeregowy).
Jest jedna nietypowa okoliczność: zamierzam zmienić pracodawcę na 01.07. (lepsza oferta). Przejście nastąpi z obecnego stosunku pracy. Nie mogę uniknąć okresu próbnego trwającego 6 miesięcy. Związana z tym jest również zmiana miejsca zamieszkania.
W sytuacji dochodowej (wszystko netto):
Ja 3000, Dziewczyna 2600
Wydatki wraz z czynszem: 3000 (samochód, ubezpieczenia, koszty utrzymania, inne). Zawiera kredyt samochodowy w wysokości 280 euro oraz kredyt studencki (zagranica itp.) w wysokości 140 euro. Pozostała kwota 25k + 12k
W sprawie nieruchomości:
Cena zakupu 389.000
Doliczone koszty (bez prowizji)
Podłogi, prace malarskie, kuchnia
W sumie = 440.000
Kapitał własny: 75.000 (ewentualnie więcej, ale ma pozostać jako zapas).
Do sfinansowania zatem: 365.000
Nieruchomość znajduje się w okolicach Kolonii.
Jak oceniasz szanse na uzyskanie finansowania?
Dziękuję za czas i czekam na odpowiedzi!
byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógłby ocenić następującą sytuację:
Moja dziewczyna i ja planujemy zakup nieruchomości. Jest to nowe budownictwo (Dom szeregowy).
Jest jedna nietypowa okoliczność: zamierzam zmienić pracodawcę na 01.07. (lepsza oferta). Przejście nastąpi z obecnego stosunku pracy. Nie mogę uniknąć okresu próbnego trwającego 6 miesięcy. Związana z tym jest również zmiana miejsca zamieszkania.
W sytuacji dochodowej (wszystko netto):
Ja 3000, Dziewczyna 2600
Wydatki wraz z czynszem: 3000 (samochód, ubezpieczenia, koszty utrzymania, inne). Zawiera kredyt samochodowy w wysokości 280 euro oraz kredyt studencki (zagranica itp.) w wysokości 140 euro. Pozostała kwota 25k + 12k
W sprawie nieruchomości:
Cena zakupu 389.000
Doliczone koszty (bez prowizji)
Podłogi, prace malarskie, kuchnia
W sumie = 440.000
Kapitał własny: 75.000 (ewentualnie więcej, ale ma pozostać jako zapas).
Do sfinansowania zatem: 365.000
Nieruchomość znajduje się w okolicach Kolonii.
Jak oceniasz szanse na uzyskanie finansowania?
Dziękuję za czas i czekam na odpowiedzi!