Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Twoja ocena - Finansowanie

Napisany przez Fragender123
Cześć wszystkim,

byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógłby ocenić następującą sytuację:

Moja dziewczyna i ja planujemy zakup nieruchomości. Jest to nowe budownictwo (Dom szeregowy).

Jest jedna nietypowa okoliczność: zamierzam zmienić pracodawcę na 01.07. (lepsza oferta). Przejście nastąpi z obecnego stosunku pracy. Nie mogę uniknąć okresu próbnego trwającego 6 miesięcy. Związana z tym jest również zmiana miejsca zamieszkania.

W sytuacji dochodowej (wszystko netto):

Ja 3000, Dziewczyna 2600
Wydatki wraz z czynszem: 3000 (samochód, ubezpieczenia, koszty utrzymania, inne). Zawiera kredyt samochodowy w wysokości 280 euro oraz kredyt studencki (zagranica itp.) w wysokości 140 euro. Pozostała kwota 25k + 12k

W sprawie nieruchomości:

Cena zakupu 389.000
Doliczone koszty (bez prowizji)
Podłogi, prace malarskie, kuchnia
W sumie = 440.000
Kapitał własny: 75.000 (ewentualnie więcej, ale ma pozostać jako zapas).

Do sfinansowania zatem: 365.000

Nieruchomość znajduje się w okolicach Kolonii.

Jak oceniasz szanse na uzyskanie finansowania?

Dziękuję za czas i czekam na odpowiedzi!

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Ponieważ miesięczna rata tego przedsięwzięcia prawdopodobnie wynosiłaby 1.300-1.400 EUR (2,5% oprocentowanie, 2% spłaty kapitału), okres próbny może stanowić problem dla banku.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli nowe miejsce pracy będzie idealnie łączyć się z poprzednim i otrzymasz udowodnioną lepszą ofertę, to możliwe, że finansowanie będzie możliwe ze względu na twoje całkowite dochody. Kapitał własny - dodatkowy - powinien również być sprawdzony pod kątem oprocentowania budowlanego podczas fazy budowy.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
jeśli nowe miejsce zamieszkania jest blisko dotychczasowego i Twój partner życiowy może nadal pracować pomimo przeprowadzki, nie widzę dużych problemów, ponieważ zmiana pracodawcy jest zrozumiała. Okres próbny może ewentualnie stanowić czynnik trudności.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata