Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Finansowanie samochodu WHEN używany) - Finansowanie w 3 krokach?

Napisany przez Icefighter
Dobry wieczór wszystkim,

obecnie szukam nowego używanego samochodu osobowego, pojazdu demonstracyjnego lub samochodu pokazowego. Do wąskiego wyboru doszły już dwa samochody, ale oba są u niezależnego dealera samochodowego. Ten dealer nie współpracuje z żadnym instytucją kredytową. Chciałbym sfinansować zakup pojazdu. Do tej pory zawsze świetnie mi się sprawdzała opcja finansowanie 3-osiowe, żeby obniżyć miesięczne koszty. Nie wiem jednak, czy istnieją banki, które oferują takie finansowanie dla używanych samochodów kupionych u niezależnych dealerów, którzy nie współpracują z daną instytucją kredytową. Być może macie pomysł, jak elegancko rozwiązać tę sytuację? Cała transakcja ma oczywiście służyć celom prywatnym. W razie konieczności mogę także zgodzić się na Leasing z opcją pozostałości, jednak niewiele firm chce sprzedawać najpierw swoje własne pojazdy. Rok produkcji pojazdu to 01/2014.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zwykły kredyt ratalny?

Napisany przez Icefighter
Dzień dobry, Panie Bankierze,

rzeczywiście rozważałem zwykły kredyt ratalny, ale w ten sposób miałbym wyższe miesięczne obciążenie niż w przypadku finansowania balonowego, które jest porównywalne do wspomnianego powyżej modelu finansowania 3-ścieżkowego stosowanego przez banki samochodowe. Miałem nadzieję znaleźć taki model kredytowy.

Z poważaniem

Napisany przez winfoer
Takie finansowanie zazwyczaj odbywa się zawsze za pośrednictwem banków producentów. Jeśli dealer nie jest związany z marką, nie dostaniesz takiego finansowania.

Zwykłe banki moim zdaniem także nie oferują czegoś takiego.

Jeśli wymarzony pojazd nie znajduje się w żadnym bliskim salonie, możesz znaleźć coś na stronach internetowych giełd samochodów używanych/rocznych/Leasingowych/pracowniczych producentów samochodów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata