Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Czy można tworzyć nowe domeny i ponownie je sprzedawać?

Napisany przez Michel1987
Cześć,

zastanawiam się nad utworzeniem kilku nowych domen z nowymi końcówkami i późniejszą ich sprzedażą. Wiecie, gdzie mogę je tanio zarejestrować?

Napisany przez 2Escorpio
To nie daje zbyt wiele... większość drogich w użytkowaniu terminów, takich jak np. hotel, jest chroniona.

W przeciwnym razie nowe domeny są generalnie dość drogie.

Napisany przez crs

To nie przynosi wiele korzyści... większość terminów o dużym znaczeniu finansowym, takich jak hotel, jest chroniona.

Hotel jako pojedyncze rzeczownik na pewno nie jest chroniony. Nawet jeśli tak jest, teoretycznie możesz zarezerwować domenę hotel.cokolwiek, i jeśli właściciel marki nie skorzysta z swojego prawa w okresie Sunrise, możesz ją nawet nabyć.

Cytat od Escorpio

W każdym razie nowe domeny są ogólnie dość drogie.

Nowe domeny zaczynają się od około 30 EUR/rok. Tylko domeny premium, takie jak nieruchomości.nieruchomosci lub inne pierdoły, kosztują więcej niż cztery cyfry.

Tutaj znajdziesz DPMAregister.

Do autora tematu: united-domains.de

Napisany przez Gabriel

Hotel jako pojedyncze rzeczowniki na pewno nie jest chronione. Nawet gdyby było, teoretycznie można zarezerwować domenę hotel.cośtam, i jeśli posiadacz odpowiedniej marki nie skorzysta z niej w okresie Sunrise, można ją nawet nabyć.

Nowe domeny zaczynają się od około 30 EUR/rok. Tylko domeny premium, takie jak nieruchomość.nieruchomości czy inne bzdury, kosztują cztery cyfry.

Tutaj znajdziesz DPMAregister.

Odnośnie TO: united-domains.de

Cześć Michel,

świetny pomysł, ale niestety bardzo wielu ludzi miało/ma ten sam pomysł i wiele dobrych domen jest już niestety zajętych, ale z pewnością nadal można znaleźć domeny w niektórych małych niszach.
Tutaj porusza się również temat i dyskutuje, gdzie można najtaniej kupić takie domeny.

Napisany przez Knarf
No cóż, moim zdaniem wszystkie te nowe końcówki domenowe nie będą już nic warte...

W zasadzie to dobry pomysł. Ale od kilku lat nie tak dochodowy jak kiedyś.

Napisany przez Roadrunner
Właśnie się pojawiły.. Jakie nowe domeny??

Napisany przez 6Bankkaufmann
Można rzeczywiście zarobić dobrze na domenach. Jednak inni również codziennie szukają odpowiednich nazw domen. Moim zdaniem to nie tylko końcówka ma znaczenie, ale również sama nazwa. Czasem nowo utworzona nazwa.de, która nie jest jeszcze tak znana lub może się jeszcze pojawić. Przykład: bausparvertrag.de. Każdy zna tę nazwę i może ją kupić. Dla ciekawości skontaktowałem się z właścicielem domeny, a jego ostatnia wiadomość do mnie zawierała cenę zakupu w sześciocyfrowej kwocie. Zastanawiam się, dlaczego duże banki nie kupują takich domen. Nawet najlepsza nazwa nie jest gwarancją bogactwa. Jeśli stopy procentowe znowu wzrosną, domena może być warta jeszcze większej sumy i znajdzie się może kupiec. Moja propozycja to samodzielne zabezpieczanie dobrych nazw domen, o ile mają one końcówkę .de, a następnie po prostu je pozostawić i czekać.

Napisany przez 2Escorpio

Hotel jako pojedyncze rzeczownik na pewno nie jest chroniony.

Tak jest, chciałem go zarejestrować i prowadziłem długie negocjacje na ten temat.

Nie można zakładać, że obowiązuje niemieckie prawo autorskie... każde państwo UE ma inne.

Jeśli chodzi o cenę, 30 euro rocznie to naprawdę drogo w porównaniu do może 3,50 euro za domenę DE. - W końcu nie potrzebujesz tylko jednej domeny, ale kilku.

Napisany przez msm1971
Uważam, że te wszystkie nowe domeny są raczej bez sensu! Od dobrych 20 lat domeny kończące się na CNO oraz oznaczenia krajowe wryły się w głowy ludzi, więc nawet najmniej zaawansowani użytkownicy będą nadal bardziej ufać tym starym domenom niż tym dziwnym nowym......i to również będzie determinować ceny!

Napisany przez Alex76

Cześć,

zastanawiam się nad stworzeniem kilku domen z nowymi rozszerzeniami domen i ewentualnym późniejszym ich sprzedaniem, czy wiecie, gdzie mogę je tanio wykupić?

Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć - trzymaj się z daleka.
Handel domenami to prawdziwe i trudne biznes.
Koszty domen z czasem zjadają pieniądze szybciej, niż zdążysz nimi zarobić.

Zamiast tego lepiej zacznij własny projekt internetowy, a potem znajdź odpowiednią nazwę.

Napisany przez DNkRockzzzzZ
Mogę się tylko zgodzić. Nic nie daje i to strata czasu.

Napisany przez Reinsch
No, bardziej skuteczne niż system ruletki lub stuszułowy blog, który walczy o kliknięcia w reklamy za pomocą półgarej finansowej paplaniny...

Napisany przez Alex76
...co należałoby udowodnić...

Napisany przez Nastia
Z domenami takimi jak immobilien.bayern można na pewno zarobić pieniądze, tak mi się wydaje.

Na pewno znajdą się chętni kupcy dla takich domen.

Jestem ciekaw, jak to wszystko się rozwinie... Już teraz dobrzy handlowcy domenami na domenach .de, .com i .org zarobili sporo pieniędzy i będą to robić ponownie na nowych domenach.

Napisany przez Alois
Nie sądzę, że nowe domeny przewyższą domeny najwyższego poziomu. Obecnie nowe domeny są jeszcze bardzo tłumione i ich wartość jest przemilczana. Prawdopodobnie lepiej wychodzisz, rezerwując sobie ładne domeny z końcówką .de lub .com i starając się je sprzedać z inicjatywy własnej. Te adresy przynajmniej obiecują właścicielom stron internetowych pewną liczbę oczekiwanych odwiedzin.

Napisany przez msinvest13
Myślę też, że czasy, kiedy można było jeszcze zarabiać na handlu domenami, minęły... dziesięć lat temu było inaczej.

Napisany przez marco31

Ja, również uważam, że czasy, kiedy można było jeszcze zarabiać pieniądze na handlu domenami, minęły... było to inaczej 10 lat temu.

tak też uważam

Napisany przez RudesnWold
Interesujące podejście, trochę mi przypomina Rocket Internet

Napisany przez Alex76
Ale nie handlują nazwami domen, tylko kopiują całe domeny wraz z treścią, zmieniając projekt, udając przy tym, że stworzyli coś nowego

Napisany przez Cashflowclub MD

No cóż, moim zdaniem ze względu na wszystkie nowe końcówki domenowe, nowe są już nic nie warte..

W zasadzie to dobry pomysł. Ale daleko nie tak dochodowe jak jeszcze kilka lat temu.

Öhm, nie mogę się z tym zgodzić! Zarabiam co miesiąc około 200€ na moich domenach (TYLKO same domeny! bez strony internetowej). Ostatnio ktoś zaoferował mi 500€ za jedną z moich domen, co odmówiłem.

A jak się przyjrzymy, za jakie kwoty domeny przechodziły w przeszłości...

g.co za 1,5 mln $.
kredit.de 900.000 €.
aktien.de 500.000 €.
o.co 300.000 €.
e.co 81.000 €.
internet.co 40.000 €.
datenschutz.eu, locher.eu za 2-3000 €.
games.eu 67.000 €.
tts.eu 12.500 €.
jf.eu 10.000 €.
joshua.eu 2.250 €.

itd.

Więc ten, kto twierdzi, że handel domenami nie przynosi zysków, z pewnością nigdy nie sprzedał domeny.

Napisany przez mikaela
Trzeba uważać, aby nie naruszać praw autorskich przy tzw. domenach z literówkami!

Napisany przez PascalSoest
Pieniądze przynosi tylko zapadające w pamięć i najlepiej słowa kluczowe w adresie URL. Jednakże praktycznie wszystkie interesujące domeny są już zajęte. Istnieje oprogramowanie do generowania słów kluczowych.

Napisany przez gmann
To obecnie ogromny biznes polegający na rejestracji domen, a następnie późniejszej sprzedaży najwyższemu oferentowi.
Skąd można zdobyć tanie domeny?

Napisany przez 6Bankkaufmann
@gmann, tanie domeny znajdziesz wszędzie u dużych dostawców.
Ale prawdziwa nazwa musi zostać znaleziona.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata