Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Przekroczenie limitu na kredyt hipoteczny - wypowiedzenie pożyczki?

Napisany przez disaster13
Witam, mam pytanie, moimi rodzicami kupili dwa lata temu wielorodzinny Dom, który został sfinansowany przez bank za pomocą kredytu, dlatego też są oni wpisani do księgi wieczystej. Moi rodzice są kredytobiorcami. Teraz chcą mi przepisać ten Dom, ale mam problem... mam nadal negatywne wpisy w rejestrze dłużników. kredyt nadal byłby opłacany na nazwisko moich rodziców, więc nic by się w tej kwestii nie zmieniło, poza faktem, że nie byliby już wpisani do księgi wieczystej jako właściciele. Raty kredytowe będą nadal spłacane, ponieważ dochody z wynajmu nieruchomości są wystarczające. Czy mogą mi to przepisać? Czy bank może wypowiedzieć kredyt? Obawiam się, że bank może wypowiedzieć kredyt, a Dom zostanie sprzedany na licytacji, ponieważ obecnie nie mogę otrzymać kredytu ze względu na moje wpisy w rejestrze dłużników. Pozdrowienia, Alex

Napisany przez NaTwoim13
W zasadzie posiadanie może się zmienić, ale bezpieczeństwo dla banku pozostaje takie samo, konieczne jest jednak złożenie oświadczenia własności, co nie stanowi jednak problemu. Istnieją jednak banki, w których kryteria powiedziały, że pożyczkobiorca musi być również koniecznie właścicielem.

Jaki jest powód, że ma zostać na ciebie przeniesione? Który bank udzielił pożyczki?

Cześć, dziękuję za odpowiedź,

ponieważ ja i mój mąż odnowiliśmy nieruchomość i sami zajmujemy się wszystkim, moi rodzice chcieli wcześnie ją przepisać, jednym z powodów jest to, że mój ojciec jest poważnie chory, a ja mam jeszcze jedną siostrę. Moja siostra również zrzekłaby się spadku przed notariuszem.

Dostaliśmy kredyt od Volksbanku.

Gdzie ewentualnie znajdują się takie kryteria wypłaty w umowie kredytowej?

Dzięki i pozdrawiam
Alex

Napisany przez NaTwoim13
Nie, to nie jest tam napisane, ale Volksbank może łatwo odpowiedzieć na to pytanie.

Ponieważ banki spółdzielcze - każdy oddział Volksbanku ma własne kryteria kredytowe, nie mogę pomóc im w pytaniu, czy kredytobiorca tam musi być wymaganego właścicielem.

Dziękuję,

moi rodzice mieli kilka drobnych spięć z doradcą kredytowym, który się nimi zajmuje, nie wiem, czy warto go o to zapytać. Czy istnieje sposób, aby to ustalić? Mam na myśli, jeśli istnieje kryterium, że właścicielem musi być także kredytobiorca, to powinno to być również zawarte w umowie kredytowej! Prawda?

dziękuję

Napisany przez NaTwoim13
Nie, umowa pożyczki określa obecny stan rzeczy, ale nie inne możliwości projektowania.

Podaj mi nazwę oddziału, zajmę się tym.

Zadzwoniłem do banku, a oni powiedzieli, że otrzymałem wszystkie dokumenty.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
Chciałbym skontaktować się bezpośrednio z centralą Volksbanku i poprosić o indywidualną rozmowę. W placówkach nie zawsze muszą pracować specjaliści od spraw dotyczących nieruchomości.

Oczywiście zależy to od tego, jakie negatywne dane są zawarte w rejestrze dłużników SCHUFA, oferta banku jest bardzo szeroka. Od drobnych spraw po prywatne upadłości, wszystko to może się tam znajdować. Przed spotkaniem warto złożyć wniosek o samodzielne sprawdzenie w SCHUFA i ewentualnie wyjaśnić poszczególne kwestie.

W miarę możliwości należy wcześniej uregulować mniejsze kwoty.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Istnieją niektóre banki, które wymagają, aby właściciel był także pożyczkobiorcą.
W innych bankach to nie ma znaczenia. Następnie za pomocą oświadczenia właściciela nawiązywane jest połączenie między właścicielem a pożyczkobiorcą.

.... Następnie poprzez oświadczenie właściciela ustanawiane jest połączenie między właścicielem a pożyczkobiorcą.

Gdzie znajdę oświadczenie właściciela?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Formular Oświadczenia właściciela można otrzymać bezpośrednio od banku.
Bezpieczeństwo pozostaje takie samo, zmienia się tylko właściciel

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Disaster13,

deklaracja właścicielska ma znaczenie dopiero wtedy, gdy wystąpi zmiana właściciela zgodnie z kryteriami wydzielania i/lub zaakceptowaniem przez bank.

Szukasz czegoś, czego nie znajdziesz w umowie, ponieważ tam zawarta jest jedynie aktualna sytuacja lub rzeczywisty stan rzeczy na początku umowy. Żadnych możliwości dotyczących określonych zmian tam nie znajdziesz.

Możliwości jakie istnieją wyznaczają kryteria wydzielania, a być może zasadniczo nie jest to możliwe w przypadku twojego banku. To eliminuje wszystkie twoje rozważania, ale nawet jeśli zasada zezwala na zmianę z powodu kryteriów wydzielania, niekoniecznie oznacza to, że zostanie ona zaakceptowana w trakcie trwania umowy.

Jasne pytanie do banku: Czy kryteria wydzielania pozwalają na to, aby kredytobiorca nie był właścicielem, a jeśli tak, czy w konkretnym przypadku możliwa jest zmiana w trakcie trwania umowy.

Ponieważ podejrzewam, że nie chcesz budzić martwych psów u banku, oto co proponuję:
Pierwsze pytanie można zapytać ogólnie do banku, a być może eliminuje to wszelkie rozważania, a drugie, jeśli generalnie jest to możliwe, musi zostać zapytane indywidualnie i szczegółowo.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata