Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Pytania dotyczące ryzyka i zdrowia.

Napisany przez rheingeist
Cześć wszystkim
Chcę zawrzeć umowę ubezpieczenia na życie z pytaniem dotyczącym zdrowia.
Moje pytanie brzmi: Co dokładnie musi zostać uwzględnione w badaniu?
Cała moja historia chorób!! Co powinno być w niej zawarte, na przykład kaszel i ból pleców.
Mam teraz 45 lat, czy powinienem podać informacje z 1970 roku czy wystarczy ostatnich 3, 4, 5 lat.
Pozdrowienia, Reini

Napisany przez Matthew Pryor
Jeśli chcesz, jak zwykle, robić wszystko samodzielnie i korzystać z forum tylko po to, aby wyłudzać darmowe informacje, mogę ci tylko jedno doradzić: Przeczytaj pytania zdrowotne w formularzu. Reszta (dla ciebie) wyniknie sama. Musisz podać wszystko, o co pyta formularz. Co w tym takiego trudnego do zrozumienia?
Czy kaszel czy ból pleców są istotne, to już powie ci ocena ryzyka przez ubezpieczyciela. Czyste przyjęcie, dopłata, wyłączenie, odrzucenie... Ocena jednak należy wyłącznie do ubezpieczyciela. Aby umożliwić mu tę ocenę, pytania postawione w formularzu muszą być udzielone zgodnie z prawdą. Zobowiązanie zgodnie z Ubezpieczeniowym Prawem Obowiązkowym, konsekwencje naruszenia tego obowiązku możesz tam (§§ 19-22) przeczytać ze szczegółami.

Napisany przez rheingeist
Mmm jeszcze nie mam tego wniosku. Chciałem tylko wiedzieć, co mnie tam czeka. Ale dziękuję, że nazwałeś mnie pasożytem.

Napisany przez Matthew Pryor
Proszę. Jeśli ktoś przyjrzy się twojej dotychczasowej działalności tutaj, to łatwo mi wypowiadać te słowa. A mimo to byłem gotowy odpowiedzieć na twoje pytania bardziej lub mniej szczegółowo, ponieważ wydaje się, że nie chcesz lub nie potrafisz przeprowadzić samodzielnych badań w sieci lub gdziekolwiek indziej. Proszę bardzo, chętnie pomogę!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata