Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak wysoka może być kwota kredytu?

Napisany przez Billie77
Cześć,

Czy możesz nam proszę oszacować, jak wysoka mogłaby być ewentualna finansowanie dla istniejącej nieruchomości?

Szukamy nieruchomości z gotowym budynkiem o maksymalnej powierzchni 110 m², dochód netto 1: 3000 euro & dochód 2: 1000 euro. kredyt studencki w wysokości 30000 euro nadal otwarty. Czynsz 1000 euro, kapitał własny: ewentualnie około 30000 euro od rodziny. Bez dzieci.

Jak wysoka mogłaby być kwota finansowania? Chcielibyśmy finansować około 200 000 euro. Czy jest to możliwe tylko z dochodem 1? Jaka byłaby rata?

Dziękuję bardzo

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jaka jest wysokość miesięcznej raty za kredyt studencki?
Jakie jest jego dochodzenie, jeśli wasz plan rodziny nie został jeszcze zrealizowany?
Własny kapitał jest ważny dla kosztów dodatkowych związanych z zakupem (podatek od nabycia nieruchomości, prowizja dla pośrednika, opłata notarialna)

Napisany przez Billie77
Dzień dobry,

Miesięczna rata kredytu wynosi 670 euro, ponieważ ma zostać szybko spłacony. Ta rata mogłaby zostać obniżona o około połowę.

Nie planujemy mieć dzieci, ponieważ jesteśmy parą lesbijek. Żadne inne kredyty nie są obecnie spłacane.

Dziękujemy za dodatkowe informacje. Wciąż jesteśmy na początku naszego pomysłu.

Pozdrowienia

Cześć, rata kredytu w wysokości 670 EUR wydaje mi się być trochę wysoka dla budżetu domowego.
Możesz rozważyć spłatę kredytu studenckiego w wysokości 30 000 EUR z własnych środków, tak abyś był bez długów.
W takim przypadku musiałbyś jednak sfinansować zakup i koszty z nim związane.
Jednakże przy dochodzie netto w wysokości 4 000 EUR, jest to łatwo wykonalne.

Napisany przez Billie77
Jeśli spłacamy bez wkładu własnego, jaka byłaby rata dla kwoty około 200 000 euro? Czy realistyczna byłaby spłata w wysokości 1000 euro?

Czy byłoby to możliwe przy dochodzie netto w wysokości 3000 euro? Dochód 2: Obecnie tymczasowy.

Pozdrawiam

EUR 1.000 miesięczna rata = EUR 12.000 rocznie.
Oznacza to, że wskaźnik oprocentowania i spłaty wynosi 6, obliczony od ceny zakupu EUR 200.000.
Nie ma potrzeby liczyć. Dzięki wskaźnikowi 6, o ile ocena w Biurze Informacji Kredytowej jest w porządku, otrzymacie Państwo pewną pełną finansowanie wszystkich kosztów (cena zakupu i koszty dodatkowe).

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć,

czy jeśli spłacisz kredyt studencki od razu, możesz otrzymać rabat?

Czy to bezodsetkowa pożyczka?

Napisany przez Colonia
Czy jest to kredyt studencki KfW?

Napisany przez Billie77
Cześć, kredyt to normalny kredyt oprocentowany 5 procentami, którym spłacono 2 razy Bafög i spłacono pożyczkę KfW. Pracuję w banku i korzystam z warunków dla pracowników. Przy natychmiastowej spłacie otrzymuję zwrot oszczędności z tytułu odsetek i RSV. Czy istnieje jeszcze wsparcie dla osób niepełnosprawnych? Moja żona ma stopień niepełnosprawności wynoszący 90 procent? Wydaje mi się, że zarabiam zbyt wiele na kredyt z Banku NRW? Pozdrowienia

Z wkladem własnym spróbowałbym spłacić pełnię kredytu KfW. Czy jest to możliwe?

Napisany przez Billie77
Dziękujemy za wsparcie. Planujemy spłacić kredyt wcześniej, gdy znajdziemy odpowiedni obiekt i będziemy dążyć do pełnego sfinansowania. Na razie nie znaleźliśmy nic odpowiedniego.

Dziękujemy i pozdrawiamy
Billie

W jakim obszarze poszukujesz kodu pocztowego?

Napisany przez Billie77
Nasza wymarzona nieruchomość znajduje się albo w Duisburgu, albo w sąsiednim Pott. Pozdrawiam

Ale w Duisburgu powinno być coś odpowiedniego, tak by się można było domyślać

Napisany przez Billie77
Cześć wszystkim, dziękuję za odpowiedzi. Na pewno pojawią się kolejne pytania, gdy coś znajdziemy.

Takich ofert w IS24 jest 166, gdy szuka się domu o powierzchni od 100 m² i cenie 200 000 EUR. Powodzenia, na pewno znajdziesz coś odpowiedniego :-)

Napisany przez ricomambo
Cześć drodzy członkowie forum,

Jestem tutaj nowy i szczerze mówiąc, prawdopodobnie nie będę używał tego forum zbyt często. Aby nie zakładać nowego wątku, chciałbym kontynuować podobny tutaj. Mam nadzieję, że otrzymam odpowiedź.

Chcielibyśmy sfinansować Dom. Jednak doradcy bankowi i dostawcy chcą nas od razu zobowiązać. Mówią, że jest to niezobowiązujące, ale potem ciągle do nas dzwonią. Chcielibyśmy być może porozmawiać z innymi bankami. Ale inne banki są takie same. Istnieje tylko darmowa informacja po podpisaniu umowy. A taka informacja kosztuje od razu minimum 150 €! Chcielibyśmy jedynie zapytać, ile kredytu moglibyśmy otrzymać przy naszych dochodach. I czy w ogóle dostalibyśmy kredyt. Jesteśmy biedni, ale chcielibyśmy sfinansować Dom.

Mam umowę o pracę na czas nieokreślony jako pracownik techniczny i zarabiam 2500 € netto x 14 rocznie.

(Miałem opcję otrzymać 2900 € netto miesięcznie, jednak wolę otrzymywać dodatkowe pieniądze na wakacje i premie)!

Moja żona pracuje na czas nieokreślony w dziale księgowości i administracji i zarabia 800 € netto x 13 rocznie (ze względu na premię w grudniu)!!! Obecnie może pracować niewiele z powodu dzieci. Jednak gdy dzieci pójdą do szkoły, zarobi co najmniej 1400 € netto.

Mamy dwoje dzieci, mają 5 i 3 lata!!! I dostajemy za nie około 390 € zasiłku rodzinny.

Więc co miesiąc mamy:
2900 € ja
866 € moja żona
390 € zasiłek rodzinny
------------------------
4156 € miesięcznie

Mamy także 35000 jako wkład własny.

Jako zabezpieczenie, moi mąż i ja mamy od ponad 10 lat prywatne ubezpieczenie emerytalne, które nadal opłacamy. Przy wypłaceniu ubezpieczenia wychodzimy z 15000 € z niemałymi stratami. Jednak gdy przejdziemy na emeryturę, otrzymamy miesięcznie po 700 € i 800 € albo wcześniej o określonej, korzystnej porze całkowitą wypłatę. Inwestujemy również od ponad 10 lat w emeryturę riesterowską. Mam ubezpieczenie na życie na kwotę 100 tys. € w przypadku śmierci do 70 roku życia. Moje córki mają po 5000 € na książce oszczędnościowej. I oszczędzają pilnie.

Czy wystarczy, aby podpisać zdrową (czyli dobrą warunkami) umowę kredytową na Dom w pazernych bankach??? Jaka jest wasza ocena???

Obecnie płacimy 1400 € czynszu, prądu, ogrzewania, wody za Dom szeregowy. I już od ponad 4 lat. Te pieniądze w jakiś sposób nie są dobrą inwestycją. Jednak wielu doradza mi, abym nie kupował domu, ponieważ nie mamy dużych dochodów!!! Chcielibyśmy jednak, aby pieniądze nie zniknęły nam tylko na czynsz.

Dziękuję bardzo!
Pozdrowienia
Rico

@Ricomambo
Po pierwsze chciałbym podzielić się informacją, że wasze warunki są całkiem dobre.
Jeśli ktoś z was wymaga jakiejkolwiek kaucji w wysokości 150 EUR lub podobnej kwoty, możecie od razu to olać.
Nie musicie płacić zaliczki ani podpisywać umowy honorowej przy takich dochodach.
Teraz strategicznie wykorzystałbym własny kapitał w wysokości 35 000 EUR na koszty dodatkowe zakupu, a następnie skorzystał z finansowania w wysokości 100% wartosci nieruchomości.
W jakim przedziale cenowym powinna się mieścić nieruchomość?
W jakiej okolicy (kod pocztowy) znajdzie się ten Dom?

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Cześć drodzy użytkownicy forum,

jestem tutaj nowy i szczerze mówiąc prawdopodobnie nie będę często korzystał z tego forum. Aby nie zakładać nowego wątku, chciałbym kontynuować podobną dyskusję tutaj. Mam nadzieję, że otrzymam odpowiedź.

To było dobra intencja, ale głupi pomysł...
Ponieważ najpierw czyta się wszystko na górze, aby na dole zobaczyć, że chodzi o zupełnie coś innego.

Na przyszłość, załóż własny wątek, ok?

W przeciwnym razie wasz dochód i styl życia wydają się bardzo rozsądne, więc myślę, że możecie sobie poradzić z finansowaniem.

Być może najlepiej byłoby wydać kilka euro i skorzystać z usług doradcy honorowego, który będzie pobierał opłatę na godzinę, ale nie będzie niczego sprzedawać, tylko udzieli Wam niezależnej porady.

Napisany przez ricomambo

To była dobra intencja, ale głupi pomysł...
Na początku czyta się wszystko na górze, aby potem zauważyć na dole, że chodzi o zupełnie coś innego.

Następnym razem załóż własny temat, dobrze?

Ogólnie brzmi sensownie Wasze dochody i styl życia, myślę, że możecie sprostać finansowaniu.

Być może najlepiej byłoby wydać kilka euro i skonsultować się z doradcą finansowym, który choć pobiera opłatę X euro za godzinę, nie sprzedaje nic, ale udziela Wam niezależnych porad.

Dzięki za twoje wskazówki i twoją ocenę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata