Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Ostateczna rata za wysoka w przypadku kredytu prywatnego.

Napisany przez Mystic0398
Mam zaciągnięty w 2007 r. kredyt prywatny w wysokości 11000 euro (kwota wypłaty). Zgodnie z umową odsetki wynoszą 5006,20 euro. Całkowita kwota wynosi 16006,20 euro, a przy 84 ratach miesięcznych po 190,55 euro, ostatnia rata byłaby taka sama jak pierwsza i kolejne raty... Chciałbym także wspomnieć, że nie było żadnych odroczeń ani obciążeń ani żadnych zwrotów płatności...

Teraz otrzymałem pismo, w którym bieżące saldo jest wyższe niż uzgodniona suma... i mam zapłacić naliczone odsetki?! Według harmonogramu spłat mam zapłacić 190,55 euro, a zgodnie z ich nowym rozliczeniem mam zapłacić 269,96 euro + naliczone odsetki w wysokości 2,68 euro, co daje łączną kwotę 272,64 euro... 272,64 - 190,55 = Nadpłata w wysokości 82,09 euro... Czy to jest zgodne z prawem, czy mogę się sprzeciwić WYMAGANEJ NADPŁACIE?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy przypadkiem nie podpisaliście dodatkowego ubezpieczenia na życie z ryzykiem? Ale jeśli roczną kwotę podzielimy na miesiące, to wychodzi 30 miesięcy. Z daleka można tylko spekulować. Dlaczego po prostu nie zadzwonisz tam?

Napisany przez Mystic0398

Czy masz wykupione ubezpieczenie na życie?
Ale gdy podzielisz tę kwotę na miesiące, wyniesie to 30 miesięcy.

Ubezpieczenia na życie nie mają dla mnie sensu...
Więc nie mam wykupionego...
Zatem jeśli podzielimy 16.006,20 euro przez 190,55, wynik to 30 miesięcy? HÄÄÄ?
16.006,20 : 84 miesiące daje 190,55 euro
Wysokość pierwszej raty: 190,55 euro
Kolejne raty zgodnie z harmonogramem płatności to 190,55 euro
To oznacza, że ostatnia rata też wyniesie tylko 190,55 euro...

Napisany przez Suxxess
Skontaktuj się z nimi i poproś o wyjaśnienie, skąd pochodzi suma i skąd mają pochodzić dodatkowe odsetki.

Możesz dołączyć swoje obliczenia w wysokości 190,55 € oraz kopię dokumentu dotyczącego ustalonych odsetek w wysokości 5006,20 €. Wtedy powinni ci napisać, skąd mają pochodzić opłaty.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,

Podstawą dla wszystkich obliczeń powinna być tylko umowa pożyczki z 2007 roku, z której powinny wynikać wszystkie szczegóły. W przeciwnym razie mógłby być on podważony.

Jeśli chodzi o zaległości, osoba ubiegająca się o roszczenie powinna być również w stanie udowodnić lub wyjaśnić swoje roszczenia. Wystąpienie zaległości może wynikać z obliczeń odsetek między wypłatą pożyczki a obliczeniami kolejnej raty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata