- śr lip 02, 2014 5:06 pm
Cześć,
Moja partnerka i ja zastanawiamy się nad zakupem domu.
Mam 22 lata i miesięczne dochody w wysokości od 2800 do 3300 euro.
Moja dziewczyna ma 25 lat, obecnie zarabia 1100 euro i od grudnia idzie na urlop rodzicielski. Wtedy dojdzie jeszcze dodatkowe wsparcie w postaci zasiłku rodzinengo i dodatkowego jedzenia.
Podczas mojego okresu nauki miały miejsce problemy z umową telefoniczną, która została wpisana do Schufa. Z mojej wiedzy wynika, że została ona spłacona w 2011 roku i powinna zostać usunięta pod koniec tego roku. Ponadto moje konto niedawno było na debecie.
Dom ma kosztować 178 000 euro + koszty dodatkowe. Chcę zaciągnąć na to wszystko kredyt.
Liczę na miesięczne obciążenie w wysokości około 900 euro + koszty dodatkowe.
Ponadto mam plan oszczędności budowlanych, na którym jednak jeszcze nie uzbierało się nic godnego uwagi.
Finansowanie ma być w całości pokrywane z mojego wynagrodzenia.
Czy taka finansowanie jest możliwe?
A duże pytanie, jak wpłynie to na wpis w Schufa?
Dziękuję z góry
Moja partnerka i ja zastanawiamy się nad zakupem domu.
Mam 22 lata i miesięczne dochody w wysokości od 2800 do 3300 euro.
Moja dziewczyna ma 25 lat, obecnie zarabia 1100 euro i od grudnia idzie na urlop rodzicielski. Wtedy dojdzie jeszcze dodatkowe wsparcie w postaci zasiłku rodzinengo i dodatkowego jedzenia.
Podczas mojego okresu nauki miały miejsce problemy z umową telefoniczną, która została wpisana do Schufa. Z mojej wiedzy wynika, że została ona spłacona w 2011 roku i powinna zostać usunięta pod koniec tego roku. Ponadto moje konto niedawno było na debecie.
Dom ma kosztować 178 000 euro + koszty dodatkowe. Chcę zaciągnąć na to wszystko kredyt.
Liczę na miesięczne obciążenie w wysokości około 900 euro + koszty dodatkowe.
Ponadto mam plan oszczędności budowlanych, na którym jednak jeszcze nie uzbierało się nic godnego uwagi.
Finansowanie ma być w całości pokrywane z mojego wynagrodzenia.
Czy taka finansowanie jest możliwe?
A duże pytanie, jak wpłynie to na wpis w Schufa?
Dziękuję z góry