Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kupno domu - co jest sprawdzane?

Napisany przez Pamasch
Cześć,

jakiś czas temu już pisałam tutaj, ale tamten Dom został teraz dla nas zrealizowany (niedoprecyzowanie z sprzedawcami).

Znaleźliśmy jednak nasz wymarzony Dom. Kosztuje 84 000 € i nie ma dużych zaległości w naprawach (dach, ogrzewanie, itp... wszystko w porządku). Nasze dokumenty są teraz w banku w trakcie analizy. I zwariowaliśmy w oczekiwaniu, bo zupełnie nie wiemy, gdzie stoimy.

Moje pytanie: Co dokładnie jest sprawdzane na wyciągach z konta? Nie mieliśmy żadnych nieudanych obciążeń. Ale na końcu miesiąca nie zostało wiele. Czy to może źle dla nas wyglądać?

O nas: Mój mąż zarabia 1700 €, ja 1500 €, +184 € zasiłku na dziecko, oboje zatrudnieni na czas nieokreślony w służbie publicznej.

Jak widzicie nasze szanse? Byłoby wspaniale wreszcie osiągnąć cel. Już się widzę w tym domu. :-)

Napisany przez 6Bankkaufmann
Z kwotą netto EUR 3,200 spokojnie można sfinansować kwotę EUR 84,000.
Zastanawiam się dlaczego żądają wyciągów z konta?
Jaka to jest bank?
W przeciwnym razie w tym przedziale cenowym nie sprawdza się wyciągów z konta.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
z dochodem i profilem zatrudnienia nie powinno być problemów z finansowaniem.
Wyciągi z konta z pewnością są standardowym programem banku. Jeśli nie ma żadnych szczególnych zdarzeń, takich jak zwroty, windykacje itp., to będzie to czysta formalność.

Przepraszam Kassfinanz, w dziedzinie finansowania budownictwa wyciągi bankowe nie są standardowym programem. W przypadku kredytów ratalnych tak, w przypadku finansowania budownictwa tylko złożone finansowania, osoby prowadzące działalność gospodarczą itp.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
napisałem: Standardowy program banku, a nie wszystkich banków.

Okej, jeszcze tego nie czytałem. Ale masz rację, jak to napisałeś...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata