Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy mężczyzna ubezpieczony prywatnie może ubezpieczyć dzieci na podstawie ustawy?

Napisany przez lara
Mój mąż ma prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Nasz syn również jest prywatnie ubezpieczony. Teraz moje pytanie: Czy jest możliwe, aby moje dziecko (1 rok) zostało przyjęte do ubezpieczenia zdrowotnego publicznego? Przy narodzinach dziecka w grudniu 2007 roku powiedziano nam, że jeśli jeden z rodziców jest prywatnie ubezpieczony, to dziecko również musi być prywatnie ubezpieczone. Czy to prawda? Dziękuję za odpowiedź. Lara

Re: Czy mężczyzna ubezpieczony prywatnie może ubezpieczyć dzieci na podstawie ustawy?

Napisany przez FCMP
Cześć Lara, To jest prawda tylko w pewnym stopniu... Dziecko musi być prywatnie ubezpieczone, jeśli wszystkie 3 następujące pytania są odpowiedziane twierdząco: 1. Czy mężczyzna regularnie zarabia więcej niż roczna granica wynagrodzenia za pracę? 2. Czy mężczyzna zarabia więcej niż kobieta? 3. Czy mężczyzna należy do grupy ubezpieczonych dobrowolnie? Jeśli chociaż jedno pytanie zostanie odpowiedziane przecząco, dziecko może być ubezpieczone przy Tobie... W przypadku pytań zawsze możesz mi wysłać wiadomość. Pozdrawiam, Melanie

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata