Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Podwójna opłata za przetworzenie w związku z zwiększeniem kredytu

Napisany przez weltstar
Witam, to prawda, że istnieje wiele tematów dotyczących zwrotu prowizji manipulacyjnej od kredytów, ale jeszcze nie znalazłem mojego przypadku.
Oto moja sytuacja:

W grudniu 2011 roku wziąłem kredyt w Postbanku, na który nałożono prowizję w wysokości 390€.
Na początku 2013 roku dokonałem praktycznie refinansowania, wziąłem wyższy kredyt w Postbanku, na który nałożono prowizję w wysokości 450€ i otrzymałem różnicę od starego pożyczki.

Teraz zastanawiam się, czy mogę odzyskać prowizję także od starego kredytu, ponieważ nadal spłacam tę kwotę.

Przygotowałem pismo dotyczące bieżącego kredytu, ale jeszcze go nie wysłałem. Co myślicie, jak powinienem postępować? A jaka jest sytuacja prawna?

Dziękuję za pomoc!!

Napisany przez 6Bankkaufmann
@weltstar
stary pierwszy kredyt nie jest już spłacany, ponieważ został zrefinansowany drugim kredytem.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
Warto spróbować odzyskać obie kwoty. Chociaż stara pożyczka została wchłonięta przez nową, opłata manipulacyjna została zapłacona wtedy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata