Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: konto oszczędnościowe? A może plan oszczędnościowy w funduszach inwestycyjnych?

Napisany przez michael
Cześć, mam pytanie do ekspertów, ponieważ jestem zupełnie laikiem. Obecnie mam oszczędności w wysokości 4500 €. Chciałbym dobrze je ulokować. Co byście mi polecili, jak najlepiej zainwestować tę sumę? Czy w obecnej sytuacji związanej z kryzysem finansowym lepsze jest konto oszczędnościowe czy plan oszczędnościowy w funduszach inwestycyjnych? Jakie są zalety planu oszczędnościowego w funduszach w porównaniu z pojedynczym zakupem udziałów w funduszach? Wiele pytań naraz. Dziękuję z góry za wasze odpowiedzi. Micha

Re: konto oszczędnościowe? A może plan oszczędnościowy w funduszach inwestycyjnych?

Napisany przez TomG
Cześć Michał, w obecnych czasach polecam raczej konto oszczędnościowe niż plan oszczędzania w funduszach. Jest to bezpieczniejsze, a pieniądze można w każdej chwili wypłacić, jeśli zajdzie taka potrzeba. W poszukiwaniu dobrego konta oszczędnościowego polecam stronę www.tagesgeldkonto.net/. Pozdrowienia, Tomek

Napisany przez Forexyman
michael pisze: Co byście mi zasugerowali, jak najlepiej ulokować tę kwotę. Micha
Cześć Najlepiej unikać funduszy inwestycyjnych Zobacz listę i wybierz ten, który najlepiej pasuje do Ciebie Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata