Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Przejęcie domu WHEN częściowe darowizna) wraz z istniejącymi kredytami

Napisany przez Wiederlader
Cześć wszystkim,

moja mama chce mi podarować jej wynajmowany drugi Dom wraz z nadal trwającymi umowami kredytowymi (częściowy darowizna).

Chciałbym przejąć obie umowy kredytowe (łącznie około 80 000 euro w Sparkasse) 1:1, aby uniknąć opłaty za wcześniejszą spłatę. Dom pozostanie wynajmowany także po przejęciu.
Jakie opłaty za przetworzenie bank może żądać lub jakie koszty mogą pojawić się przy przejęciu kredytu? Moja zdolność kredytowa jest w pełni zapewniona.

Dziękuję bardzo

Ponownie doładowywany

Napisany przez Kass Finanz
Tutaj skontaktowałbym się bezpośrednio ze Sparkasse.

W przypadku pozytywnym wystarczyłoby zmiana wpisu w księdze wieczystej i umowy kredytowej.

W przypadku negatywnym należałoby skonstruować nowe finansowanie z odszkodowaniem za przedterminową spłatę dla aktualnie istniejącej części.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tylko z notariuszem możesz poświadczyć umowę darowizny. Jeśli chodzi o darowiznę, proszę najpierw skontaktować się z notariuszem w sprawie umowy darowizny. Następnie skontaktuj się z bankiem, aby wyrazić życzenie zmiany umów. Na koniec poświadczyć darowiznę notarialnie i dokonać zmiany w księdze wieczystej.

Tutaj skontaktowałbym się bezpośrednio ze Sparkasse.

W przypadku pozytywnym wystarczy opis w księdze wieczystej i umowy kredytowe.

W przypadku negatywnym konieczne będzie zorganizowanie nowego finansowania z odszkodowaniem za wcześniejszą spłatę dla istniejącej aktualnie części.

Cześć Kass Finanz, dziękuję za informacje, już umówiłem się na spotkanie z Sparkasse.

Pozdrowienia

Wiederlader

"
Tylko z notariuszem możesz ustalić umowę darowizny. W sprawie darowizny proszę najpierw skonsultować się z notariuszem w sprawie umowy darowizny. Następnie zaangażuj Sparkasse, aby dokonać przepisania umów. Na koniec, udokumentuj darowiznę notarialnie i dokonaj zmiany w księdze wieczystej.

Cześć Bankkaufmann,

tak, właśnie umówiłem się na spotkanie z notariuszem.

Jakie są szacunkowe koszty związane z przepisaniem zastawu w wysokości 80.000 [url]euro[/url] (notariusz/Sparkasse)?

Dzięki
Wiederlader"

Zastaw musi zostać zaktualizowany w dziale 3. Tylko właściwa zmiana własności zostanie wykonana w dziale 1.

Opłata za zmianę nie zależy od pozostałego zadłużenia, a od wartości rynkowej nieruchomości, która z kolei stanowi podstawę dla notarialnych opłat.

[cytat=Bankkaufmann">
Grundschulden nie trzeba przepisywać do działu 3. Zmiana własności będzie dokonana jedynie w dziale 1.
[/cytat]
Przepraszam, że pytam, ale czy jest tutaj gdzieś na forum proste wyjaśnienie, co oznacza dział 1 lub 3?
Pozdrowienia
Wiederlader

Rejestr gruntów jest otwierany jak książka, a następnie
Księga inwentarzowa, w której znajdują się ulice wraz z numerami działek - przewrócić kartkę
Dział I: Tutaj znajduje się właściciel - przewrócić kartkę
Dział II: Tutaj znajdują się prawa (mieszkalne, dojazdowe, przesyłowe itp.) - przewrócić kartkę
Dział III: Tutaj znajdują się obciążenia hipoteczne służące jako zabezpieczenie dla banku.
Gotowe

Rejestr gruntów cieszy się ochroną prawną. Oznacza to, że to, co jest w księdze wieczystej, jest uznawane za prawdziwe.
Dlatego na przykład istotne jest, aby notariusz uwierzytelniał umowę darowizny ...

Dziękuję Ci, Pracownik Banku, nawet ja to zrozumiałem. Pozdrowienia. Ponownie załadowany

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata