Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Hanseatische Finanz und Strategie GmbH - Doświadczenia/Praca?

Napisany przez Stipudor
Cześć wszystkim,
dwa tygodnie temu podszedł do mnie znajomy. Pracuje w Hanseatische Finanz w Flensburgu i trochę mi o tym opowiedział. Słuchałem i początkowo sądziłem, że chodzi o klasyczny schemat piramidy finansowej, ale wygląda na to, że nie jest to przypadek.

Powiedział, że powinienem posłuchać (na kawę u niego w biurze), co mają do zaoferowania i jak to wszystko działa.

I moje pytanie: No dobrze, jak to wszystko działa, nie chcę już z góry wpaść w coś, co jest beznadziejne.

Więc... macie jakieś doświadczenia?

Napisany przez florianmeier
Musisz być ostrożny i sceptyczny.

Jeśli naprawdę chcesz sprzedawać ubezpieczenia, na pewno znajdziesz inne możliwości.

Nikt nie lubi tracić pieniędzy.

Napisany przez Stipudor
Słuchaj, ja tego na pewno posłucham w przyszłym tygodniu, jestem bardzo ciekawy.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Takie firmy są powszechne ze względu na swoją ofertę produktową.

Napisany przez uwehaensch
Hej,
No cóż, wygląda na to, że chodzi o brokera ubezpieczeniowego. Nic specjalnego, nie mówi nic (!) o jakości doradztwa (wbrew raczej głupiemu filmikowi reklamowemu na stronie internetowej). Wiedza specjalistyczna, jeśli chodzi o podstawowe wymagania dla brokera, jest zresztą raczej żartem.

Co jest irytujące:
-w filmie podkreślanie rekomendacji (zazwyczaj typowe dla bud Strukki) oraz wielokrotne podkreślanie oszczędności. Brzmi to prawie jak dawne hasło niezależnego (co teraz nie wolno im już mówić) optymalizatora finansowego.
-na stronie internetowej strona Przegląd usług - unikalne cechy. Ponownie wszystko to brzmi jak struktura sprzedaży (liczba rekomendacji, często dość absurdalna)!

Wiem już na pewno - przeczytałem to w sekcji Kariera. To jest struktura sprzedaży. Twój znajomy liczy na to, że w przyszłości będzie mógł porządnie na tobie zarobić.

Proszę zapoznać się z metodami itp. Swiss Life Select (dawny AWD) oraz innymi dużymi i małymi strukturami sprzedaży.
Jeśli naprawdę chcesz pośredniczyć i doradzać w zakresie ubezpieczeń itp., proszę nie wybieraj bud Strukki, tam nauczysz się tylko sprzedawać i przekonywać.

Pozdrawiam,

Napisany przez sperz
Cześć,
No tak, wygląda na to, że chodzi o brokera ubezpieczeniowego. Nic specjalnego, ale to nic (!) nie mówi o jakości doradztwa (w przeciwieństwie do raczej głupawego filmu reklamowego na stronie internetowej). Należy zauważyć, że wiedza merytoryczna wymagana dla brokera jest raczej żartem, jeśli chodzi o podstawowe kwalifikacje.

ta wiedza jest bardziej wymagająca niż w przypadku wszystkich innych sprzedaży wyłącznościowej, która stanowi 4/5 pośredników ubezpieczeniowych.

Teraz jest pewne - przeczytałem ten tekst w sekcji Kariera. To jest sprzedaż strukturalna. Twój znajomy ma nadzieję, że w przyszłości będzie mógł porządnie na tobie zarobić.

Tutaj widzimy, że autor tego postu nigdy poważnie nie zajął się sprzedażą strukturalną. Jeśli mogę wyjaśnić, każdy właściciel udziałów lub dyrektor wykonawczy w każdym zyskującym przedsiębiorstwie, zarabia na wysiłku bazy.

Jeśli naprawdę chcesz pośredniczyć i doradzać w zakresie ubezpieczeń itp., to nie szukaj firmy strukturalnej, tam nauczysz się tylko jak sprzedawać i przekonywać.
miło patrzeć, jak znowu cały krajobraz sprzedaży jest malowany jednym pędzlem - zapominając, że w tej branży jest wielu pasjonatów-specjalistów, którzy dają 100% w interesie klienta.
Zapewne ten autor nigdy nie widział struktury sprzedaży od środka i teraz cytuję to, co słyszał.
Biedne Niemcy.
Pozdrawiam Sperz

Ta wiedza jest bardziej rygorystyczna niż we wszystkich innych sprzedażach wyłącznościowych, które stanowią 4/5 pośredników ubezpieczeniowych.

Tutaj widzimy, że autor tego wpisu jeszcze nigdy poważnie nie zajął się strukturalną sprzedażą. Jeśli mogę wyjaśnić, w każdej zyskującej firmie akcjonariusz lub dyrektor zarabiający zyski oraz kadra kierownicza uczestniczą w wynikach bazy.

Miło jest zauważyć, jak ponownie cały krajobraz sprzedaży jest negatywnie oceniany, a zapomina się, że w tej branży istnieje wiele pasjonatów, którzy oddają 100% w interesie klienta.

Prawdopodobnie ten autor nigdy nie widział strukturalnej sprzedaży od środka i teraz cytuje to, co słyszał.
Biedne Niemcy.
Z poważaniem, Sperz

Nie wiem, co chcesz powiedzieć tym swoim nie na miejscu wywodem, ale wyraźnie nie masz pojęcia o naturze i specyfice strukturalnych sprzedaży. Porównanie do innych firm nastawionych na zysk i twoje stwierdzenie dotyczące wiedzy merytorycznej świadczą o płytkiej nieznajomości i/lub ignorancji. Czy specjalnie się tu zarejestrowałeś, aby rozpowszechniać takie bzdury?

Napisany przez sperz
Jest bardzo przykro, że niektórzy tutaj, na forum, nie rozumieją, co oznacza szacunek i nie potrafią zachować się merytorycznie.

Jeśli naprawdę chcesz obiektywnie zapoznać się z tematem sprzedaży strukturalnej, polecam ci książkę geldmaschine strukturvertrieb autorstwa Wolfganga thusta.
Następnie najlepiej przeczytaj broszurę naukową profesora doktora Zachariasa pt. Direktvertrieb wachstumsmarkt der zukunft.

Kiedy już trochę się dowiesz, możesz ponownie argumentować w tym wątku w sposób merytoryczny (proszę bez obrażeń).

Z wyrazami szacunku

Niech zaczniesz od siebie, przede wszystkim powstrzymaj się od używania zbyt ogólnego ty. Tak, nawet tutaj, na forum internetowym, to także kwestia szacunku.
Po drugie, jakie poważne wypowiedzi możemy od Ciebie usłyszeć? Twoje twierdzenia są właśnie takie, czyste twierdzenia i nic więcej.
I to na tyle na ten temat.

Napisany przez sperz
Przez wiele lat pracowałem w dystrybucji strukturalnej, utrzymuję intensywne kontakty wyłącznie z agentami ubezpieczeniowymi i obecnie jestem pośrednikiem. Jeśli ktoś ma prawo oceniać te formy dystrybucji, to z pewnością ktoś, kto doświadczył wszystkich form dystrybucji. A czy ty?

Napisany przez sperz

Cześć wszystkim,
dwa tygodnie temu pewien znajomy podszedł do mnie. Pracuje w firmie finansowej Hanseatische Finanz w Flensburgu i opowiedział mi trochę o tym. Posłuchałem go i początkowo sądziłem, że chodzi o klasyczny system piramidalny, ale wygląda na to, że nie jest to przypadkiem.
Miałem posłuchać (przy kawie u niego w biurze), co mają do zaoferowania i jak to działa.
I moje pytanie brzmi: No dobrze, jak to wszystko działa, nie chcę się w coś pogrążyć, o czym już wcześniej wiem, że to porażka.
Więc... czy macie jakieś doświadczenia?

Myślę, że brak odpowiedzi na moje pytanie wyraża fakt, że mamy tu do czynienia tylko z uprzedzeniami, bez informacji na temat.

Stipudor: nie mogę nic powiedzieć na temat osób pracujących tam. Ani na temat jakości doradztwa i szkoleń - mimo wszystko polecam ci zająć się tą kwestią.
Wyrob sobie własne zdanie niezależnie od słabych uprzedzeń. W wielu przypadkach można się wiele nauczyć w tego typu sprzedaży finansowej.
Ryzyko finansowe nie jest porównywalne z tym związanym z typowym zakładaniem firmy - jest znacznie mniejsze. Niemniej jednak, jest to forma samozatrudnienia, którą zawsze należy szanować.
Życzę powodzenia!
Pozdrawiam, Sperz

Napisany przez finanzierung
UweHaensch miał na myśli, że w sprzedaży strukturalnej chodzi tylko o wykorzystanie znajomych/rodziny/grupy przyjaciół nowego przedstawiciela (póki ich jeszcze ma.....)
Chodzi tylko o pozyskanie nowych kontaktów. Gdy to zostanie zrobione i nowy kolega zostanie spalony, zostanie porzucony jak gorąca ziemniak.
TO jest okropne w takich strukturach handlowych i to, że przedstawiciele są zazwyczaj szkoleni tylko podczas weekendowego seminarium, gdzie głównie chodzi o to, jak zwrócić się do swoich (jeszcze) przyjaciół.....
Hej, teraz jestem doradcą finansowym (dowolna wymienialna nazwa zawodu) i pomagam ludziom oszczędzać pieniądze..... Czy jesteś zainteresowany oszczędzaniem pieniędzy???

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata