Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Sztucznie wywołany kryzys

Napisany przez Forexyman
Czy ktokolwiek może sobie wyobrazić, że kraj taki jak USA czy UE może zbankrutować? Nie, ja nie potrafię. Niezależnie od sposobu, w jaki się to rozważa, trzeba by mi przedstawić lepsze argumenty, aby mnie przekonać, że upadki tych kontynentów mogą stać się rzeczywistością. Myślę, że jesteśmy manipulowani w taki sposób, że tracimy zdolność do samodzielnego myślenia. Teraz przyjrzyjmy się trochę sytuacji: Obecnie Stany Zjednoczone nie mają takiej kontroli nad światem jak kiedyś. Światowy porządek został lekko zaburzony przez wojny. Amerykanie ośmieszyli się wszędzie i stracili szacunek, który dotychczas im się należał - wojna w Afganistanie i w Iraku mogą tu posłużyć jako przykłady. Oba kraje są od kilku lat prowadzone wojny, które nie przyniosły żadnego postępu, dlatego te wojny nadal muszą trwać - a to tylko małe kraje na mapie świata. Wyobraźcie sobie, co może się wydarzyć, jeśli Chiny lub Indie lub oba te kraje staną się zarozumiałe. Dodatkowo Rosjanie robią Europę coraz bardziej od siebie zależną, co w gruncie rzeczy powinno być odwrotnie. Te kraje stały się w przeszłości tak silne, że mocarstwa zachodnie jak USA z Europą (NATO) nie mogą ich już kontrolować. Chcieliby nadal to robić, ale te kraje stają się coraz bardziej niezależne. Podział sił na świecie już nie pasuje, podobnie jak brak równowagi. Co można lub trzeba więc zrobić? Bez konieczności wybuchu 3 wojny światowej, aby przywrócić równowagę na świecie, nie mamy innej opcji niż wywołanie kryzysu, który pogodzi te kraje zanim staną się jeszcze potężniejsze, dopóki równowaga nie zostanie przywrócona w miarę możliwości. Dla mnie stopniowe obniżanie cen ropy naftowej jasno pokazuje, że ten kryzys jest kontrolowany w taki sposób, aby nie powstało zbyt wiele szkód. W każdej chwili jesteśmy gotowi ustabilizować ten kryzys. Kolejnym tematem do dyskusji są kraje o niskich kosztach pracy, na które także można zwrócić uwagę, jeśli chodzi o stabilność świata. Nie dziwi więc, że Parlament Europejski stara się zapewnić trochę stabilności cenowej w tych krajach, importując tylko produkty z krajów, w których ludzie otrzymują dobrą zapłatę za swoją pracę. Wesołych Świąt Powodzenia w nadchodzącym tygodniu

Napisany przez ramonciko
Cześć Forexyman, Uważam, że Twoje wywody są łatwe do zrozumienia. Wiele w nich prawdy. Jestem zwolennikiem poglądu, że Ameryka z powodu niekończących się wojen w Afganistanie oraz skandalu giełdowego jest teraz o wiele gorzej postrzegana na świecie niż kilka lat temu. Także przesuwanie się władzy, jak np. obecnie z Rosją, budzi moje obawy. Stajemy się coraz bardziej uzależnieni od Rosjan. Putin jest bardzo sprytny i trzeba go obserwować z ostrożnością. Ponadto negatywnie oceniam kwestię kontroli tych kryzysów. Nie uważam, że można, tak jak piszesz, stabilizować sytuacje w każdym czasie. Wszystko jest zbyt skomplikowane i niejasne. Chętnie jednak pozwolę się przekonać. Do zobaczenia Pozdrowienia ramonciko

Napisany przez Forexyman
ramonciko pisze: Cześć Forexyman, To wszystko jest zbyt skomplikowane i niejasne. Do zobaczenia Pozdrowienia ramonciko
Cześć Ramonciko Dokładnie o to chodzi Tak powinniśmy wszyscy myśleć o tej kryzysie. To, że trzeba ponieść ofiary (np. bankructwa banków) jest naturalnym zjawiskiem, kiedy chodzi o interes ogółu społeczeństwa (również tutaj można podać wiele przykładów) Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
ramonciko pisze: Cześć Forexyman, To wszystko jest zbyt skomplikowane i niejasne. Chętnie można mnie jednak przekonać do przeciwnego stanowiska. ramonciko
Uwaga: W dziale inne giełdy jakiś czas temu zamieściłem „ Kraje rozwijające się - duży potencjał, duże ryzyko „ należy to przeczytać i zastanowić się dlaczego te kraje tak bardzo ucierpiały ))))))

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata