Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Zakup samochodu: Leasing czy zakup finansowy

Napisany przez berti
Cześć, chcę kupić nowy samochód. Samochód powinien być nowy. Nie jestem pewien, w jaki sposób sfinansować pojazd. Myślałem o Leasingu. Jakie macie doświadczenia z Leasingiem samochodowym? Jakie są wady Leasingu samochodowego w porównaniu z zakupem na raty? Chcę używać samochodu prywatnie. Dziękuję za wskazówki. Berti

Napisany przez ramonciko
Najtańszym rozwiązaniem będzie dla Ciebie zakup samochodu. Jeśli jednak chcesz mieć niskie raty, Leasing znowu jest lepszym rozwiązaniem. Wadą jest jednak to, że nie nabywasz wtedy pojazdu. Stawki Leasingowe są obliczane różnie dla każdego samochodu. Dlatego mogę jedynie doradzić Ci przeprowadzenie pełnego obliczenia. Wiele pozdrowień ramonciko

Napisany przez wolfgang
Do celów prywatnych kredyt jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem. Po jego spłacie samochód będzie należał do Ciebie. W przypadku Leasingu samochód jest jedynie wynajmowany i musi zostać zwrócony po zakończeniu okresu Leasingu. Przy zwrocie samochód jest dokładnie sprawdzany pod kątem wgnieceń i zadrapań. Jeśli takie uszkodzenia zostaną stwierdzone, może dojść do dodatkowych opłat. Raty miesięczne przy kredycie mogą być wyższe. Za to po spłacie samochód będzie należał do Ciebie. Wolfgang

Napisany przez berti
Leasing nie jest dla mnie. Moja pożyczka samochodowa została złożona Dziękuję za Wasze wskazówki. Berti

Napisany przez piotr
berti pisze: Leasing nie jest dla mnie. Mój kredyt samochodowy został złożony Dziękuję za Wasze wskazówki. Berti
Tutaj możesz przeczytać wszystko o finansowaniu samochodu: https://kreditbanken.de/autofinanzierung.html Piotr

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata