Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy refinansowanie kredytu przy wyższych dochodach ma sens?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry. Moja żona i ja mamy razem dwa kredyty, które wciąż są dość długoterminowe i wynoszą razem około 20000 euro. Moja doradczyni zawsze stara się wywalczyć dla mnie jak najlepsze warunki i niedawno zaproponowała mi, że za dwa lata mogę ponownie się skontaktować, aby wówczas, dzięki znacznie wyższym dochodom, przeskoczyć z refinansowaniem mojego kredytu. Dzięki wyższym dochodom miałbym lepsze szanse na uzyskanie niższego oprocentowania. Czy to się tak sprawdza, a czy nie mielibyśmy nawet szansy połączyć oba kredyty i zaoszczędzić sporo pieniędzy? Czy wyższe dochody zostają zniwelowane przez wyższą sumę? Pozdrowienia, Beppo

Napisany przez Finspro Finance
Cześć Beppo,

w zasadzie refinansowanie, być może nawet teraz, może mieć sens. To zależy od waszej obecnej sytuacji dochodowej i warunków obowiązujących dla dwóch kredytów.

Jeśli obecnie możecie udokumentować wystarczające dochody i mieć normalną lub dobrą zdolność kredytową, to teraz można to rozważyć.

Pozdrowienia od Finspro Finance

finspro.de

Napisany przez alteria
Sprawdziłbym również, czy wcześniejsza spłata kredytu nie wiąże się dodatkowymi opłatami. Niestety, często tak bywa, sam to już kiedyś doświadczyłem podczas zakupu samochodu.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
W przypadku kredytów ratalnych większość banków oferuje stałą stopę procentową (warunki zależne od zdolności kredytowej są raczej rzadkie). Oznacza to, że wyższe dochody niekoniecznie wpływają na wysokość oprocentowania. Obecnie jako korzystną alternatywę oferuje się kredyty o okresie spłaty do 84 miesięcy przy oprocentowaniu 4,75% efektywnie.

refinansowanie nie zawsze oznacza oszczędność pieniędzy. Warto więc porównać oferty przy takim samym pozostałym okresie spłaty oraz tym samym kwocie (zadłużenie do spłacenia). Porównując kwoty kredytów brutto, można szybko ocenić, czy refinansowanie ma sens.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata