Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt bez sprawdzania w bazie Schufa.

Napisany przez alex
Znalazłem wiele stron internetowych oferujących kredyty. Często spotykam oferty kredytów bez sprawdzania w Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa). Czy te kredyty są tak atrakcyjne? Dlaczego niektórzy niemieccy dostawcy kredytów oferują kredyty ze sprawdzeniem w Schufa, a inni oferują kredyty bez sprawdzania?

Napisany przez ramonciko
kredyty oferowane bez sprawdzania w Schufa pochodzą głównie ze Szwajcarii. Takie oferty są specjalnie przeznaczone dla niemieckich kredytobiorców (kredyt szwajcarski). Słyszałem też, że niektóre prywatne niemieckie banki oferują kredyty bez sprawdzania w Schufa. Wiele pozdrowień ramonciko

Napisany przez MatzeKlein
Cześć, zauważyłem, że w Internecie istnieje wielu dostawców kredytów bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej. Zawsze jednak należy dokładnie przyjrzeć się, jak wiarygodny jest dany dostawca. Pozdrowienia, Matze Klein

Napisany przez Der Makler
Odradzam. Zazwyczaj takie oferty są zbyt drogie. Jeśli historia kredytowa jest już zła, to zazwyczaj nie jest możliwe spłacenie nowego kredytu. W takich przypadkach radzę wziąć kredyt w rodzinie, aby spłacić długi zapisane w historii kredytowej. Dzięki temu historia kredytowa zostanie oczyścisz. Żadny szanujący się bank nie udzieli kredytu przy negatywnym wpisie w historii kredytowej (EV itp.). Przepracowałem 13 lat w banku więc wiem, jakie towarzyszą temu zasady. Gdy historia kredytowa zostanie oczyściła, każdy bank - przy odpowiedniej zdolności kredytowej - udzieli kredytu. Wszystko inne to nieporozumienie. W przypadku pytań proszę o kontakt!

Napisany przez Lenny
Cześć, z całą pewnością warto dokładnie przyjrzeć się dostawcy ofert kredytów bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej. Istnieje zbyt wiele nieuczciwych dostawców. Nie rzadko sugeruje się także dodatkowe ubezpieczenia lub przekazywanie pieniędzy. Trzeba trzymać się z daleka! Jednak dostawcy kredytów bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej nie zawsze są nieuczciwi. Na przykład szwajcarskie banki od wielu lat oferują model kredytu szwajcarskiego, który umożliwia Niemcom z negatywnymi wpisami w Biurze Informacji Kredytowej ubieganie się o mały kredyt. Nawet jeśli jest to tylko mały kredyt, to jednak stanowi sposobność na tymczasowe złagodzenie obciążeń finansowych pomimo negatywnych wpisów w Biurze Informacji Kredytowej. Pozdrawiam, Lenny

Napisany przez ADMCI4
Cześć, dostałem też raz newsletter na ten temat. Można również uzyskać kredyt bez sprawdzania w schufie w szwajcarskich bankach. Pozdrowienia Ulf

Napisany przez kurt72
pożyczka bez sprawdzania w bazie Schufa jest w zasadzie zwykłą pożyczką. Aktualnie jest wokół niej trochę zamieszania. Z jednej strony ta forma kredytu - znana jako „kredyt szwajcarski” - cieszy się obecnie dużą popularnością. I ma to swoje powody: wniosek kredytowy jest rozpatrywany bez standardowego widzimisię banków. Z drugiej strony pojawiają się głosy krytyki, które skarżą się na pobierane opłaty. Ale to oczywiste, że nie ma chyba na świecie kredytu bankowego bez pobierania opłat! Co do tematu przesadnie wysokich opłat, mogę powiedzieć tylko jedno, po dokładnych porównaniach mogę polecić ten adres, gdzie również sam to zrobiłem: pożyczka bez sprawdzania w bazie Schufa szybko i łatwo od Kredit1a.de Pozdrowienia Kurt

Napisany przez david71
Pośrednicy oferujący te kredyty są często oszustami - pobierają opłaty z góry, a kredyt okazuje się być nieważny. Jest to bardzo dobrze opisane w tym artykule: Oszustwa niesolidnych pośredników kredytowych: Ofiary pośredników: Ludzie w pułapce długów | Suite101.de

Napisany przez kurt72
Raczej nie byłam wystarczająco wyraźna wcześniej: otrzymałam kredyt za pośrednictwem wspomnianego pośrednika. Chodziło mi między innymi o szybkie spłacenie np. mojego oleju opałowego. To, co nie jest całkiem jasne w artykule, do którego podałeś link, to różnica pomiędzy niezależnymi pośrednikami a tymi, którzy są zatrudnieni w banku. Ci zatrudnieni w banku oczywiście otrzymują swoje wynagrodzenie w postaci prowizji (dodatkowo do pensji). Niezależny pośrednik musi tutaj inaczej obliczać. Ale jak już wspomniałam, nie miałam wrażenia, że kredyt był niewłaściwie drogi i w żadnym wypadku nie zaproponowano mi ubezpieczenia! Wręcz przeciwnie: niezależni pośrednicy oferują znacznie bardziej elastyczne możliwości finansowe ze względu na obecną swobodę banków. Dodatkowo chcę wspomnieć, że mój doradca (patrz mój ostatni post) wydawał mi się bardzo kompetentny, co jest oczywiście ważnym warunkiem. Pozdrowienia Kurt

Napisany przez floorian
Nie wszyscy pośrednicy oferujący kredyty bez BIK są oszustami. Pośrednicy głównie działający przez internet, jak już wspomniał alex, są również znacznie bardziej elastyczni i z reguły bardziej przyjazni dla klientów. Pracownicy banku otrzymują prowizje za pośrednictwo w zawieraniu umów, podobnie jak niezależni pośrednicy. Ci drudzy mogą jednak sięgnąć po produkty innych banków, jeśli ma to sens dla potencjalnego klienta. Oczywiście także ci niezależni pośrednicy utrzymują się z prowizji banków. Jednakże w przeciwieństwie do pracowników banku nie są oni uzależnieni od jednego banku. Internet wprowadza również przejrzystość w obszarze niezależnych pośredników. Jeśli biuro pośrednictwa oszukuje klientów, to teraz dość szybko wychodzi na jaw, a strony porównujące pośredników szybko na to reagują.

Napisany przez ALWO
Cześć wszystkim,

Mogę tylko odradzać takie pośrednictwa, miałem wcześniej do czynienia z takimi pośrednikami (byłem pośrednikiem), tutaj nie było żadnego kredytu, tylko ubezpieczenia itp., które potem miało się i nic więcej! To, co naprawdę istnieje i co z własnego doświadczenia sprawdziłem, to Leasing samochodowy bez sprawdzania w bazie danych SCHUFA, tzw. Leasing bez sprawdzania w bazie danych SCHUFA. Tutaj istotnie większość pośredników działa nieuczciwie, ale są też ci, którzy faktycznie mogą to zaoferować bez żadnych opłat wstępnych czy innych. Poprzez moje zeznanie majątkowe długo szukałem, ale udało mi się znaleźć i z czystym sumieniem mogę polecić AWL Leasing w Allgäu (umieściłem link do AWL Leasing)

Napisany przez 6Bankkaufmann
Mogę łatwo zorganizować i pośredniczyć w kredycie ratalnym bez sprawdzania w Schufa. Bez opłat wstępnych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata