Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie komunikacyjne, kraj poza Europą

Napisany przez crs
Witajcie,
czy ktoś z Was zna ubezpieczyciela, który oferuje ochronę od ubezpieczenia zawodowego, mimo że wiadomo, że ubezpieczony będzie pracował za granicą poza Europą w nadchodzących miesiącach/latach?
Dziękuję.

Napisany przez Matthew Pryor
Z przyzwoleniem: Niewielu mi jest znanych ubezpieczycieli, którzy tego nie oferują...

Napisany przez crs
Z przyjemnością mogę natychmiast wymienić dziesięciu ubezpieczycieli, którzy tego nie oferują.

Chodzi o to, że w momencie składania wniosku (dziś, jutro, za tydzień) już wiadomo, że ubezpieczony będzie pracował za granicą poza Europą przez najbliższe miesiące/lata.

Napisany przez Matthew Pryor
Z przyzwoleniem: Mogę natychmiast podać dziesięciu ubezpieczycieli, którzy tego nie oferują.

Nie zmienia to mojej wypowiedzi. Zwłaszcza że określenie pozaeuropejskie kraje jest bardziej niż niejasne. Czy chodzi o Kanadę czy raczej o Syrię/Irak?

Napisany przez crs
RPA, brak obszarów kryzysowych.

Napisany przez EasyD

Południowa Afryka, brak obszarów kryzysowych.

Jeśli nie ma żadnych problemów zdrowotnych, to na pewno jest to wykonalne.

Obecnie są dostępni dostawcy oferujący akcje z niewielką liczbą pytań dotyczących ryzyka, gdzie taka wizyta nie musi nawet być zgłaszana.

Napisany przez crs
[cytat=EasyD">
[..] gdzie taki pobyt nie jest nawet wymagany do zgłoszenia.
[/cytat]
Dziękuję, na przykład?

Napisany przez EasyD
Gothaer i Zurich na pewno nie zawierają tego w wniosku o działanie. Ale dodatkowo będą także inni dostawcy, u których powinno to być możliwe.

Napisany przez crs
O ile mi wiadomo, wymagane jest jedynie do uzyskania comiesięcznej renty z ubezpieczenia zawodowego w wysokości maksymalnie 2 000 EUR (jeśli w ogóle), jest wymagana kwota w wysokości 7 500 EUR.

Napisany przez EasyD
To jest prawda. Wysokość rent tam jest ograniczona.

Przy rentcie z tytułu niezdolności do pracy w wysokości 7 500 € miesięcznie, jak wydaje się, że już doświadczyli Państwo, warto przyjrzeć się trochę dokładniej.

Mogę jedynie polecić skorzystanie z usług zaufanego profesjonalisty, który otrzyma wszystkie szczegóły dotyczące sprawy, aby mógł ją odpowiednio przetworzyć i znaleźć rozwiązanie.

Napisany przez uwehaensch
Cześć,
przy takiej wysokości ubezpieczonej renty zalecam skorzystanie z usług maklera. Nie ma sensu słuchać ogólnych opinii, trzeba złożyć szerokie zapytanie z wszystkimi istotnymi informacjami dotyczącymi ryzyka. Następnie poszczególne ubezpieczyciele, ci którzy ogólnie nie mają problemów, będą wymagać bardzo szczegółowych dokumentów dotyczących dochodu i wielu innych rzeczy. Kwestia związana ze stanem cywilnym poza Europą jest tu jednym z mniejszych problemów.
Inne podejścia to po prostu rzucanie kawałków.

Pozdrawiam,

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata