Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: NIEOGRANICZONA UMOWA O PRACĘ kupno domu

Napisany przez Neuling2014
Witaj,

pracuję jako dyrektor od 3 miesięcy i otrzymuję około 3500 euro netto
po okresie próbnym (3 miesiące) otrzymałem umowę o pracę na czas nieokreślony jestem samotny i mieszkam z rodzicami, mam 27 lat

od dłuższego czasu oszczędzałem, a część środków dołożyli moi rodzice, dzięki czemu mam kapitał własny w wysokości 60 000 euro
teraz chciałbym kupić mieszkanie
żyję bardzo oszczędnie i bardzo dokładnie planuję każdą wydatki, kiedy coś sobie zaplanuję, praktycznie nie mam dodatkowych wydatków

jednak jako nowicjusz, nie mam dużej wiedzy w tej dziedzinie, dlatego chętnie usłyszałbym opinie bardziej doświadczonych osób przed umówieniem się na spotkanie z bankiem
mam kilka pytań

- na jak wysoką nieruchomość mogę sobie pozwolić przy moim dochodzie i kapitale własnym?
- jak bank ocenia fakt, że pracuję dopiero od 3 miesięcy? Czy umowa o pracę na czas nieokreślony jest wystarczająca, czy bank wymaga dodatkowej pewności, że pracowałem przez kilka lat z góry?
- na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę?
- czy bank może od razu powiedzieć mi, czy kredyt zostanie zatwierdzony czy nie?
- czy powinna być dostępna nieruchomość, czy bank powie mi do jakiej kwoty mogę się poruszać?

proszę o radę
z góry dziękuję

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jak już zostało opisane gdzie indziej, niekoniecznie jest istotne ubiegać się o pożyczkę bezpośrednio po okresie próbnym. Oczywiście, wtedy pracowaliście przez 6 miesięcy. Jednak każdy bank zastanawia się również, co robiłeś wcześniej. Czy byłeś bezrobotny? Czy zarabiałeś więcej lub mniej? Musisz się na to przygotować. Możliwe jest, że jeśli byłeś bezrobotny, wtedy nie dostaniesz pożyczki, albo dopiero za rok. Jeśli natomiast zarabiałeś mniej więcej tyle samo, to powinno to być bliżej zbadane i uznane.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
przy finansowaniu budowy ocenia się różne kryteria.
Po pierwsze, dane osobowe klienta. Obejmuje to oczywiście nie tylko dochód, ale również zatrudnienie. Jako dyrektor, dane firmowe zostaną prawdopodobnie sprawdzone i ocenione. Jeśli firma istnieje od wielu lat i może przedstawić pozytywne dane, to krótka długość zatrudnienia nie powinna stanowić problemu.
Ponadto oceniana jest nieruchomość. Szczególnie zwraca się uwagę na jej wartość.
Posiadając wkład własny, finansowanie nie powinno być problemem. Warto porównać warunki ofert.
Wysokość finansowania z matematycznego punktu widzenia zależy od kilku czynników, ale kwota około 300 000 euro powinna być wykonalna.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata