Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wohnriester - ogólne pytania dotyczące tego

Napisany przez Hepcat
Cześć wszystkim,

obecnie zajmuję się umowami o oszczędności mieszkaniowe mieszkalne i napotkałem kilka pytań (wydaje się obecnie być to opłacalna forma inwestycji).
Być może ktoś może mi pomóc.

-> czy otrzymuję dopłatę za kilka umów o oszczędności mieszkaniowe mieszkalne?
Czyli jeśli zawrę 2 umowy, czy otrzymam wtedy 2 razy odpowiednią dopłatę, czy otrzymam ją całą na siebie?

-> czy mogę zwiększyć umowę
Czy takie umowy są ogólnie zwiększalne, czy konieczne jest zawarcie nowej umowy?

-> czy mogę przekazywać różne płatności przez rok i lata, a dopłaty będą obliczane indywidualnie?
Czyli na początku roku na przykład mniej, a później więcej?

Dziękuję i pozdrawiam
Hepcat

Napisany przez Hanomag

Aktualnie zajmuję się umowami rządowymi dotyczącymi mieszkaniowej ravel Zulage? Czy jeśli podpiszę 2 umowy, otrzymam 2 razy odpowiednią premię, czy otrzymam ją łącznie na swoją osobę?

Otrzymasz świadczenia ograniczone do maksymalnej świadczenia dla Ciebie.

Cytat od Hepcat

-> Czy mogę zwiększyć umowę
Czy takie umowy są ogólnie zwiększalne, czy musiałbym ponownie podpisać nową umowę?

Moim zdaniem nie ma przeciwwskazań.

Cytat od Hepcat

-> Czy mogę dokonywać różnych płatności przez rok i lata, a dodatkowe świadczenia będą obliczane indywidualnie?

Tak, ale aby otrzymać maksymalne świadczenie za rok, musisz do końca roku wpłacić wymagany wkład własny.

Napisany przez C. Andreas
Umówienie Wohn Riester można zawsze i w dowolnym czasie (bez względu na dzisiaj czy za 99 lat) zwiększyć w starym planie.

Napisany przez obelix

Można zawsze i bez względu na datę (czy dzisiaj czy za 99 lat) zwiększyć umowy Wohn Riester w starym systemie.

Nie, to zależy od Zasady i Warunków danego banku oszczędnościowego. Na rynku są banki oszczędnościowe, które nie zezwalają na zwiększenie środków w ramach umów WohnRiester, tak jak w przypadku standardowych umów, gdy ten konkretny produkt został zamknięty.

Im nowszy produkt, tym bardziej prawdopodobne jest, że banki oszczędnościowe wprowadzą tę blokadę. Czasami wynika to z bolesnych doświadczeń.

Pozostaje więc bezpośrednio skontaktować się z odpowiednim bankiem oszczędnościowym lub zapoznać się z ich warunkami i postanowieniami.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata