Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy refinansowanie jest sensowne / możliwe?

Napisany przez Umschuldung12
Cześć,

przez kilka osobistych nieszczęść i brak wiedzy / głupotę wpadłem w zadłużenie na swojej karcie kredytowej w wysokości 4 000 euro. Teraz spłacam 10% + odsetki miesięcznie. Moje konto bieżące jest zadłużone o 400 euro. Ze względu na wysokie koszty karty kredytowej nie mogę poradzić sobie finansowo i zastanawiam się nad wzięciem kredytu w wysokości 5 000 euro na konsolidację. Chciałbym spłacać przez 48 miesięcy, aby rata była niska (113 euro).

Moja pensja netto wynosi 1 650 euro, nie mam dzieci, ani zabezpieczeń, takich jak samochód czy nieruchomości. Mam tylko około 1200 euro na koncie oszczędnościowym.

Jak to oceniasz? Czy dostanę w takich okolicznościach kredyt? Nigdy wcześniej nie potrzebowałem kredytu. Nie mam też żadnych negatywnych wpisów w rejestrze dłużników. Nie mam pojęcia na ten temat i moje bank jest oddalony o 300 km. Dlatego poszukuję informacji online.

Dziękuję za porady!

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć,

Jeśli refinansowanie ma rzeczywiście służyć pozbyciu się długów, a nie tylko ponownemu zaciągnięciu kredytów, to ma to sens.

Obecnie istnieją oprocentowania kredytów konsumpcyjnych poniżej 5%. Pod względem dochodów powinno to być także możliwe. Być może najlepiej rozwiązać oszczędności w ramach programu oszczędzania na nieruchomości i zamiast oszczędzać na niskim oprocentowaniu, zredukować już teraz długi o wysokim oprocentowaniu?

Napisany przez Umschuldung12
Dziękuję, Panie Herrmueller! Więc wiem, że moje myślenie nie jest całkowicie błędne.

Rzeczywiście, chodzi wyłącznie o pozbycie się długów, co jest niezwykle trudne z tak dużą - dla mnie - sumą. Sądząc po tym, myślę, że rozwiązanie umowy oszczędnościowej na budowę się nie opłaca, ponieważ wiąże się to z opłatą w przypadku rozwiązania umowy przed czasem.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Przynajmniej ja bym przestała wpłacać tam pieniądze, jeśli mam jednocześnie drogie długi po drugiej stronie. Wtedy lepiej wykorzystać miesięczne składki na spłatę długów (czyli po prostu pobierać tylko środki z pracowniczych programów oszczędnościowych)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata