Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Spłacić finansowanie wcześniej, Santander.

Napisany przez hSari
Cześć

Zarejestrowałem się tutaj, ponieważ mam nadzieję, że możecie mi pomóc. Dwa lata temu wziąłem kredyt samochodowy w Santanderze. Samochód kosztował 13100 € plus odsetki przy oprocentowaniu wynoszącym 5,99% rocznie, co daje łącznie około 16 500 €. Całość powinna zostać spłacona w ciągu 96 miesięcy, po 172 € miesięcznie. Teraz minęły 2 lata i dzięki szczęśliwemu zbiegowi okoliczności mam teraz możliwość wpłacenia dużej sumy, co oznacza, że chciałbym spłacić całą kwotę. Dlatego zadzwoniłem tam, a pani powiedziała mi, że kwota spłaty wynosi około 11 500 euro. Zostały w niej uwzględnione odsetki za kolejne 6 lat. Moje pytanie brzmi: czy to jest zgodne z prawem? Czy odsetki mogą być w całości uwzględnione, jeśli wpłacam wcześniej? Oczywiście zdaję sobie sprawę z opłaty manipulacyjnej, ale czy cała kwota? Dziękuję za odpowiedzi i pozdrowienia!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Poproś o szczegółowe obliczenie aktualnego salda długu i sprawdź je. Istnieje także możliwość, że osoba rozmawiająca przez telefon popełniła błąd lub źle zrozumiała to, co powiedziałeś.

Napisany przez MC Muffin

Cześć

Zarejestrowałem się tutaj, ponieważ mam nadzieję, że możecie mi pomóc.
Dwa lata temu wziąłem finansowanie samochodu przez Santander.
Samochód kosztował 13100 € plus odsetki przy oprocentowaniu 5,99% w skali roku, co daje łącznie około 16 500 €
Całość miała być spłacona w ciągu 96 miesięcy w ratach po 172 €. Teraz minęły 2 lata i dzięki szczęśliwemu zbiegowi okoliczności mam teraz możliwość wpłacenia dużej sumy, co oznacza, że chciałbym ją wykupić.
Dlatego zadzwoniłem tam i pani przez telefon powiedziała mi, że kwota wykupu wynosi około 11500 euro. Wliczone w nią było oprocentowanie na kolejne 6 lat. Moje pytanie brzmi: czy to jest zgodne z prawem? Czy odsetki mogą być w całości uwzględnione, jeśli płacę wcześniej? Wiem, że pobierana jest opłata, ale cała kwota?

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrowienia!

Takie regulacje istnieją. Po prostu skorzystaj z całego okresu kredytu i inwestuj pieniądze w sposób rentowny. 6% powinno się zmieścić w inteligentnych inwestycjach

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
jeśli dwa lata temu zaciągnąłeś kredyt w wysokości 13 100 euro netto na okres 96 miesięcy, to pozostała kwota/zgoda do spłacenia na dzisiaj wynosi około 11 500 euro i nie obejmuje odsetek za pozostały okres kredytu. Spłata całego kredytu jest rozłożona na 96 miesięcy, dlatego kwota kredytu spada odpowiednio wolno.

Napisany przez EngelMarco
Tak, to jest obliczone tak, jak mówi Kass Finanz... Spłata całego kredytu została ustalona na 96 miesięcy, więc ta suma spada bardzo wolno.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata