Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Wynajem samochodu elektrycznego z pełnym ubezpieczeniem casco.

Napisany przez MetallO
Cześć! Chcę założyć wypożyczalnię samochodów i mieć tylko jeden lub dwa tanie samochody w flocie. Głównie chcę kupić TESLĘ Model S ( youtube watch?v=7fa0qKPkzKY ) i wynająć ją. Czy ktoś wie, gdzie mogę uzyskać informacje o kosztach pełnego ubezpieczenia samochodu tego typu? Czy zależy to od tego, jak często wynajmuję samochód? Myślę, że warto skontaktować się bezpośrednio z firmami ubezpieczeniowymi, ale czy ktoś z Was ma dla mnie kilka informacji? DZIĘKUJĘ!

Napisany przez MC Muffin
To tylko bezpośrednio można się dowiedzieć u ubezpieczyciela. Czy to jest mądry model biznesowy, to już inna sprawa.

Napisany przez uwehaensch
Cześć,
w Twoim przypadku nie chodzi po prostu o ubezpieczenie komunikacyjne typu full w przypadku użytkowania własnego pojazdu.
Chcesz go przecież wynajmować komercyjnie, więc potrzebujesz odpowiedniego ubezpieczenia komercyjnego (na wynajem z kierowcą), które obejmuje nie tylko ubezpieczenie od szkód, ale także odpowiedzialność cywilną.
Nie będzie to łatwe do uzyskania, jest to ryzyko, które nie cieszy się dużą popularnością. I przygotuj się na znacznie wyższe składki niż w przypadku użytkowania własnego pojazdu oraz/lub wyższe sumy własne.
Powinieneś skonsultować się w tej sprawie z profesjonalistą i szybko okaże się, że na początek będziesz potrzebował ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej działalności oraz być może również ubezpieczenia firmowego. Dopiero poprzez ubezpieczyciela odpowiedzialności cywilnej biznesu możesz realistycznie uzyskać oczekiwaną ochronę komunikacyjną.

Pozdrawiam,

Napisany przez speaker2013
Z dwoma samochodami w flocie zysk nie wystarczy, aby pokryć koszty.....dlatego również polecałbym ponownie przemyśleć kwestię samodzielności i model biznesowy.... żaden bank nie wesprze tego przedsięwzięcia

Napisany przez lamande
ubezpieczenie będzie drogie, bardzo drogie i nie wielu na to stać. Koncepcja musi być dobrze przemyślana - jeśli jesteś jedynym posiadaczem Tesli na okolicy, masz szansę, jeśli nie, lepiej odpuść.

Napisany przez drdree
To nie jest dobry model biznesowy, moim zdaniem. Ale możesz także ponownie zasięgnąć informacji u swojego ubezpieczyciela, oni ci pomogą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata