Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy składki na ubezpieczenie życiowe Debeka są odliczalne od podatku?

Napisany przez Dirk
Cześć, kilka miesięcy temu zakupiłem ubezpieczenie na życie w Debeka. Teraz moje pytanie: Czy składki są odliczalne od podatku? Czy kwota ubezpieczenia będzie opodatkowana po około 30 latach, gdy zostanie wypłacona? Czy opłaca się w ogóle taka polisa na życie? Czekam na Wasze odpowiedzi. Pozdrowienia Dirk

Napisany przez ramonciko
Musisz koniecznie wpisać te wpisy w formularzu podatkowym. Jednak czy Twoje dane będą miały wpływ na podatek, może Ci powiedzieć Twój doradca podatkowy. O ile mi wiadomo, takie wydatki na zabezpieczenie są tylko bardzo ograniczenie odliczalne od podatku. Pozdrowienia ramonciko

Napisany przez Forexyman
Dirk pisze: Cześć, kilka miesięcy temu wykupiłem polisę na życie w Debeka. Teraz moje pytanie: Czy składki są odliczalne od podatku?
Cześć jako wydatek zabezpieczający z różną granicą dla singli i małżeństw tak Cytat od Dirka Gdy wypłata nastąpi po około 30 latach; czy ta suma ubezpieczenia musi być opodatkowana? Nie cała suma, tylko zysk z niej wynikający Przykład: 100 000 € wpłacone 30 000 € zysk (to jest kwota do opodatkowania) Cytat od Dirka Czy opłaca się w ogóle taka polisa na życie? Nie, są jednak wystarczające alternatywy Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata