Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: As Joker do odwołania.

Napisany przez Bimaar
Cześć wszystkim,
czy ktoś ma doświadczenie z Jokerem odwoławczym w przypadku DiBa? Sześć lat temu wziąłem kredyt w Diba na stopę procentową wynoszącą 6%. Czy Diba przyjmie odwołanie pozasądowe? Czy warto skorzystać z Jokera?

VZ oceniło mój umowę kredytową jako wadliwą. Następnym krokiem byłoby zaangażowanie prawnika od VZ i próba pozasądowego odwołania. Chciałbym wiedzieć wcześniej, czy ktoś z Was ma doświadczenie w Diba?

Dziękuję za pomoc

Bimaar

Napisany przez 3ducnici
Proszę skorzystać z funkcji wyszukiwania!

Napisany przez Phrank
Jeśli oświadczenie o odstąpieniu jest ewidentnie nieprawidłowe, to po co masz wybierać opinię? Przy 6% powinieneś się wycofać - lub przynajmniej spróbować.
A jaka byłaby twoja alternatywa? Nie odwoływać, bo ktoś napisał, że było to męczące?!

Napisany przez etzental
Cześć wszystkim!!
Jestem tutaj nowy i nie jestem pewien, czy jestem tutaj odpowiednio!
Mam do was pytanie.
3 kredyty ING Diba z lat 2008/10 zostały uznane przez prawnika za błędne.
Wypowiedzenie zostało złożone w sierpniu 2015 r., Diba je odrzuciła. (Prawnik został opłacony).
W związku z tym poszukaliśmy finansowania procesowego i zostaliśmy zaakceptowani (październik 2015 r.).
W lutym 2016 r. został przygotowany pozew, jednak nigdy nie został złożony, czego dowiedziałem się w październiku 2016 r.
Podczas rozmowy telefonicznej z prawnikiem w październiku 2016 r., powiedział nam, że powinniśmy poczekać jeszcze cztery miesiące, aby zobaczyć, jakie będą wyroki. Od tego czasu chciał on rozpocząć usuwanie z księgi wieczystej (dokumenty wysłane do niego w grudniu). Do dzisiaj nie odezwał się.
Moje pytanie: Jak długo mogą to jeszcze przeciągać??? (Finansujący proces i prawnik)
Dziękuję za pomoc.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Etzental, masz prawnika i w lutym 2016 został przygotowany pozew, a następnie otrzymałeś przez 8 miesięcy żadnych informacji od prawnika? A prawnik mówi w październiku 2016, że dokument nie został złożony?
Czy masz ubezpieczenie ochrony prawnej?

Napisany przez etzental
Cześć
Tak, ale to nie jest pokrywane! (dlatego finansujący proces)
Uważam, że to trochę bezczelne, że tak mało z tego wynika!

Pozdrowienia, etzental

Napisany przez okerke
@etzental, umieść swój post w poniższym wątku, ponieważ to tam odbywa się właściwa wymiana informacji na temat Widerrufsjoker.
Widerrufsjoker - Doświadczenia

Napisany przez NaTwoim13
Jeśli miałby ubezpieczenie ochrony prawnej, nie potrzebowałby finansowania kosztów procesu.

Napisany przez 3eugh
Tutaj można kontynuować:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata