Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Który bank finansuje obiekt handlowy WHEN w przedziale cenowym 40.000,--)?

Napisany przez Martin K
Cześć wszystkim,

chciałem (alternatywnie do opisanego wcześniej przypadku) nabyć małą jednostkę handlową (30 m kw., 35.000,-- plus opłaty dodatkowe) i używać jej sam. Zapytałem więc w (jednym z dużych niemieckich) banków, a tam powiedzieli (lub doradca powiedział), że nie finansują obiektów handlowych. Ponieważ nigdy tego wcześniej nie robiłem - kto w takim razie to robi? KfW czy kto inny jest za to odpowiedzialny?

Dziękuję.

Re: Który bank finansuje obiekt handlowy WHEN w przedziale cenowym 40.000,--)?

Napisany przez 6Bankkaufmann
KfW jest tylko jednym z partnerów, którzy zajmują się głównie nieruchomościami przeznaczonymi do własnego użytku. A oni kierują do lokalnego banku, który następnie przekazuje program KfW do KfW. Ale tutaj KfW jest zupełnie niewłaściwe. Jednostka komercyjna dla wielu banków jest zakazana. Jednostka komercyjna o powierzchni 30 m² jeszcze bardziej. Tutaj pierwsze pytanie brzmi, jak zamożny jesteś obecnie? Jaki jest aktualny stan? Ogólnie rzecz biorąc, w przypadku nieruchomości komercyjnej i zakupu kapitału inwestycyjnego argumentowałbym, że banki finansują coś takiego tylko wtedy, gdy można wykazać posiadane aktywa. W przypadku niewielkiej jednostki komercyjnej zasady są pewnie bardziej restrykcyjne, ponieważ nawet przekracza ona granicę minimalnej powierzchni mieszkalnej 40-45 m². W takim razie pytanie, czy naprawdę chcesz sobie to zrobić?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata