Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Płatność kartą kredytową jest bezpieczna? Nawet za granicą?

Napisany przez supermario
Cześć, chcę sobie załatwić kartę kredytową. Zanim zdecyduję się na kartę kredytową oferowaną przez dostawców kart kredytowych, chciałbym wyjaśnić następującą kwestię: Czy płatności kartą kredytową są naprawdę bezpieczne? Nawet za granicą? Istnieje też procedura obciążenia rachunku... Dziękuję za odpowiedzi. Supermario

Napisany przez wolfgang
Za pomocą karty kredytowej płatność jest stosunkowo bezpieczna. Jeśli kiedykolwiek musisz anulować płatność kartą kredytową, nie możesz tego po prostu zrobić bez powodu. Musisz wyjaśnić na piśmie, co się stało. Jeśli podejrzewany jest oszustwo związane z kartą kredytową, zazwyczaj odzyskasz swoje pieniądze z powrotem. W przypadku płatności za pomocą obciążenia rachunku możesz odwołać płatność bez podania przyczyny w ciągu 6 tygodni. Jednak nie zawsze dostępna jest ta metoda płatności, ponieważ generuje ona opłaty, które musi ponieść sprzedawca. Pozdrawiam serdecznie, Wolfgang

Napisany przez ADMCI4
Cześć, ostatnio miałem sytuację po powrocie z wakacji we Włoszech, gdzie po dwukrotnym użyciu karty zostały pobrane kwoty 14 dni później. Zgłosiłem to telefonicznie i natychmiast otrzymałem zwrot środków po przesłaniu faksu potwierdzającego, że ani ja, ani żaden z moich członków rodziny nie zainicjowali tej transakcji. Cóż, to trochę zachodu, ale przy nieuzasadnionym obciążeniu przeciwnikowe konto mogło być już zamknięte albo nie miało już na sobie środków. Pomimo zachodu, ostatecznie uważam tę sytuację za w porządku, bo przeciwko mniejszości czarnych owiec niestety nic nie można zrobić, ale udało mi się uratować pieniądze. Wskazówka: Zawsze podpisuj kwit. Są partnerzy handlowi, którzy z jakichś powodów chcą zrezygnować z tego kroku. Trzymaj kartę kredytową zawsze pod kontrolą i dla zabezpieczenia, po otrzymaniu nowej karty, zniszcz starą, ale zachowaj ją jako dowód, że dobrze się nią opiekowałeś. Po tajemniczych obciążeniach mimo to nie zablokowałem mojej karty, ponieważ uprzejmy pan nie wyraził opinii i nie chciał ingerować w decyzję o nowej karcie. 14 dni później ponownie została pobrana kwota. Więc ----- zawsze w przypadku nadużyć wystarczy poprosić o nową kartę. To po prostu oszczędza nerwów, nawet jeśli wszystko zostało uregulowane zgodnie z moją satysfakcją.

Napisany przez MatzeKlein
Cześć, kupiłem kartę kredytową rok temu i muszę powiedzieć, że płatności kartą nie sprawiały mi dotąd żadnych problemów. Nawet za granicą (Austria) wszystko działało doskonale. Szczególnie za granicą chętnie płacę kartą kredytową, bo jest po prostu wygodniej. Pozdrowienia Matze Klein

Napisany przez supermario
Dziękuję za odpowiedzi. Karta Visacard w Postbank została złożona. Niestety, karta kosztuje około 20 EUR rocznie. Serdeczne pozdrowienia Mario

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata