Cześć,
ostatnio miałem sytuację po powrocie z wakacji we Włoszech, gdzie po dwukrotnym użyciu karty zostały pobrane kwoty 14 dni później.
Zgłosiłem to telefonicznie i natychmiast otrzymałem zwrot środków po przesłaniu faksu potwierdzającego, że ani ja, ani żaden z moich członków rodziny nie zainicjowali tej transakcji.
Cóż, to trochę zachodu, ale przy nieuzasadnionym obciążeniu przeciwnikowe
konto mogło być już zamknięte albo nie miało już na sobie środków.
Pomimo zachodu, ostatecznie uważam tę sytuację za w porządku, bo przeciwko mniejszości czarnych owiec niestety nic nie można zrobić, ale udało mi się uratować pieniądze.
Wskazówka:
Zawsze podpisuj kwit. Są partnerzy handlowi, którzy z jakichś powodów chcą zrezygnować z tego kroku.
Trzymaj kartę kredytową zawsze pod kontrolą i dla zabezpieczenia, po otrzymaniu nowej karty, zniszcz starą, ale zachowaj ją jako dowód, że dobrze się nią opiekowałeś.
Po tajemniczych obciążeniach mimo to nie zablokowałem mojej karty, ponieważ uprzejmy pan nie wyraził opinii i nie chciał ingerować w decyzję o nowej karcie.
14 dni później ponownie została pobrana kwota.
Więc ----- zawsze w przypadku nadużyć wystarczy poprosić o nową kartę. To po prostu oszczędza nerwów, nawet jeśli wszystko zostało uregulowane zgodnie z moją satysfakcją.