Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Doświadczenia z iPhone 6 Plus

Napisany przez EngelMarco
Z iPhoneem 6 Plus Apple po raz pierwszy wprowadza do sprzedaży model typu phablet. Ale czy większy oznacza automatycznie lepszy? Co o tym sądzicie?? Czy jest warty swojej ceny?

Napisany przez jule-gotti
To tylko zabawa. Nie mogę zrozumieć, dlaczego niektórzy ludzie wydają tyle pieniędzy na telefon komórkowy. Poza tym wygląda to strasznie głupio, gdy ludzie chodzą ulicą z takim olbrzymim urządzeniem przy głowie. Ale cóż. Ludzie są po prostu uwiedzeni przez Apple i uważają wszystko, co produkują, za doskonałe. Co było nie tak z tą starymi modelami? Czy naprawdę trzeba móc robić wszystko na telefonie, co można zrobić na komputerze lub tablecie? Nie wiem. Uważam, że to strata pieniędzy.

Napisany przez DerFreibierFred
Między innymi osobiście bardziej podoba mi się iPhone 5 - po prostu czuje się w ręce jakoś bardziej wysokiej jakości. Nie potrafię dokładnie powiedzieć dlaczego.

Napisany przez christin07
Tak jak Jule, uważam, że szum wokół iPhonea 6 jest nie do końca zrozumiały. Sama też nie wydałabym 700-900€ na telefon i jestem bardzo zadowolona z mojego nieco starszego Galaxy s3.

Napisany przez 2Escorpio
Tak, jestem użytkownikiem iPhonea od samego początku.

Mam iPhonea 6, ale Plus byłby dla mnie zbyt duży... Muszę jakoś zmieścić swojego iPhonea w kieszeni spodni.

Jeśli naprawdę zamierzasz korzystać z Internetu, to lepiej wziąć ze sobą iPada.

Napisany przez christin07
Jedna z moich przyjaciółek kupiła iPhonea 6 Plus i wygląda naprawdę pięknie, nie da się inaczej powiedzieć! Dla mnie byłby jednak zbyt dużym wydatkiem, ponieważ nie używam telefonu tak często.

Czy ktoś już zamówił OnePlus One? To telefon, który mnie interesuje. Pod względem sprzętowym jest podobnie dobry jak iPhone 6, kosztuje jednak mniej niż połowę i jest również starannie wykonany. Jedyną wadą jest to, że nie obsługuje pasma częstotliwości LTE 800 MHz, co może stanowić problem w obszarach wiejskich. Pomijając to, uważam, że jest to naprawdę stylowa alternatywa dla iPhonea.

Napisany przez EngelMarco
Także uważam, że istnieje wiele dobrych alternatyw... Nie mogę zrozumieć tego szumu i zawsze słyszę wiele narzekań na temat baterii itp..

Napisany przez traugottsimon
Od niedawna posiadam Huawei Ascend Mate 7, który był prawie 300 euro tańszy niż iPhone i w porównaniu do iPhonea stanowi bardzo godnego konkurenta. Nie rozumiem ludzi, którzy poddają się szałowi i wyrzucają 300 euro w błoto.

Napisany przez traugottsimon
Czy jesteś zainteresowany porównaniem pomiędzy iPhone 6 Plus a Huawei Ascend Mate 7? Zobacz tutaj: go2android.de/iphone-6-plus-vs-huawei-ascend-mate-7/

Napisany przez Calypso
No cóż, sprzedaj swojego Huaweia po 1-2 latach, a następnie sprzedaj iPhonea... utrata wartości. W przeciwnym razie to kwestia gustu i zależy od osobistych potrzeb...

Napisany przez omega87
Jestem zawsze zaskoczony, jak szybko można się przyzwyczaić do rozmiaru ekranu. Przez lata miałem iPhoney z ekranem 3.5 cala i na początku wydawał się już duży, potem przyszedł iPhone 5 i pomyślałem, wow 4.0 cala ekran. Wreszcie więcej do czytania. Teraz mam zwykły iPhone 6 od mniej niż 2 miesięcy i kiedy teraz wrócę do mojego starego iPhonea 5, myślę tylko o matko, jest tak mały i hmm trochę większy ekran w iPhone 6 byłby fajny, tak z 5.0 cala byłoby idealne. iPhone 6+ jest naprawdę zbyt ogromny

Napisany przez grib
Jeden z moich kumpliów faktycznie zagiął to w kieszeni (6 plus). Na moim iPhone 6 nie widać jednak żadnych uszkodzeń.

Napisany przez Optimizer
Miałem iPhonea 6 plus, ale z powodu słabego zasięgu sieci 1&1 w sieci D (brak LTE) zdecydowałem się go oddać. Teraz mam zwykłego iPhonea 6 i jestem bardzo zadowolony.

iPhone 6 Plus jest świetny, jeśli używasz go na przykład jak tableta. Jednak w codziennym użytkowaniu przyzwyczaiłem się do mniejszych telefonów. Jest po prostu zbyt nieporęczny. Kluczowa kwestia to obsługa jedną ręką.

Jakość jest bardzo dobra. Wszystko jest dobrze dobrane, a ekran i jakość obrazu są doskonałe.

Czy każdy chciałby wydać tyle pieniędzy, to już osobista kwestia.

Napisany przez StefanE
Cześć,

więc kupiłem/iPhone 6 i jestem bardzo zadowolony. Rozmiar Plusa trochę mnie zniechęcił, nie jest już dla mnie praktyczny.

Napisany przez maestro
Miałem ten smartfon przez 2 tygodnie, a potem go sprzedałem. Uważam, że jest straszny i przede wszystkim ciągle się zawiesza

Napisany przez freakfinan
Nie jest to zbyt polecane. W mojej opinii jest po prostu źle zorganizowane i zbyt drogie!

Napisany przez Macca
Słyszałem też wiele negatywnych opinii na temat Plusa. Ale ja i tak jestem bardzo zadowolony z mojego zwykłego iPhonea 6!

Napisany przez Fini
iPhone 6 jest zdecydowanie zbyt duże, nie nadaje się do kieszeni spodni ani koszuli.

Napisany przez lakshmi
Miałem krótko iPhone 6, ale wróciłem do iPhonea 5

Napisany przez lakshmi
Ale nigdy nie wypróbowałem testu flexible-test

Napisany przez erikberlin
Nie! Zbyt duży, zbyt nieporęczny, nie leży dobrze w dłoni. Zakupiłem zwykłe iPhone 6 i wcześniej miałem 5. Muszę powiedzieć, że poza nieco większym ekranem nie oferuje absolutnie żadnych ulepszeń. Dlatego nie opłaca się go kupować.

Napisany przez omega87
Mam iPhonea 6 i zaczynam myśleć: mógłby być trochę większy, ale czekam na model 6S+. Więcej pamięci RAM nie zaszkodziłoby temu modelowi.

Napisany przez delta
Jestem absolut zadowolony z mojego iPhonea 5, a jego rozmiar jest odpowiedni dla moich potrzeb. Miałem kilka razy w rękach model 6 i nie przekonał mnie (zwłaszcza w tej cenie)!

Napisany przez tivopu
Ostatnio poruszam się szóstym modelem. Nie Plus. Ten jest dla mnie za duży. Miałem obawy co do tego zwykłego modelu, ale ku mojemu zdziwieniu bardzo szybko przyzwyczaiłem się do niego.

Napisany przez ProfFF
Plus jest dla mnie trochę za dużym modelem. Wybrałbym zwykły iPhone 6.

Napisany przez EdgarL
Normalny iPhone 6 o przekątnej ekranu 4,7 cala (źródło) uważam za całkiem dobry. iPhone 6 Plus z ekranem 5,5 cala byłby dla mnie zbyt duży. Nie rozumiem też, dlaczego zachowano rozmiar iPhonea 5. Szczególnie dla kobiet to idealny rozmiar, aby obsługiwać smartfona jedną ręką. Wierzę jednak, że w kolejnej wersji zostanie zaprezentowana mini-wersja, która będzie miała rozmiar iPhonea 5.

Dwa miesiące temu kupiłem iPhonea 6 w abonamencie. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. iPhone 6 dobrze leży w dłoni.

Napisany przez MarcelJ
Cześć,

mam nadal mój stary iPhone 5S i nadal jestem z niego bardzo zadowolony.

Napisany przez Narrator
iPhone 6 jest naprawdę dobry... jest fajny, ale uważam, że wersja Plus jest po prostu zbyt duża i nie mieści się już łatwo w kieszeni itp... Choć aparat w wersji Plus jest lepszy niż w standardowym modelu 6...

Napisany przez ProfFF
iPhone 6 jest naprawdę dobre... sprawia frajdę, ale uważam, że Plus jest po prostu zbyt duży, nie mieści się już tak łatwo w kieszeni itp.. ?

Napisany przez axelwalldorf
Dla mnie osobiście jest za duży...Przeszkadza mi to, gdy nie mogę go wygodnie obsługiwać jedną ręką...

Napisany przez m1ch4el
Mam również iPhonea 6 i jest tak samo dobry jak poprzedni model, tylko ekran jest trochę większy.

Napisany przez alina-weber
Rozważam również zakup iPhonea 6, ale na umowę. Co myślicie o tych warunkach? To jest na 24 miesiące... z abonamentem 39,99 zł.

Napisany przez Seria

To wszystko to tylko marketing z iPhonem 6, w przyszłym roku pojawi się iPhone 7, potem 7c albo coś w tym stylu. Ale najważniejsze, żeby na początku wykorzystać marżę zysku, aby maksymalnie zyskać! Miałem kiedyś 4-kę, NIGDY WIĘCEJ !! Chwalę sobie HTC, to wciąż trzyma się i kosztuje tylko ułamek tego, co Apple.

tak, zgadzam się z tobą!

Napisany przez Maercel
Wow.. że już można cieszyć się nowym iPhoneem.. o jejku..

Napisany przez MarcelJ
Tak, zgadzam się. Ja też niedawno kupiłem 6 Plus

Napisany przez Ulrich69
Moim zdaniem różnica między iPhone 6 a 6S jest tak marginalna, jak wcześniej między 4 a 4S, czy 5 a 5S, itd.

Dlatego na razie pozostanę przy iPhone 5 i dopiero znowu zdecyduję się na zakup, gdy pojawi się następna generacja, mam nadzieję, że będzie trochę mniejsza, ponieważ teraz jest dla mnie trochę zbyt duży jako telefon kieszonkowy. Dla użytkowniczek zdecydowanie optymalny ze względu na torebki!

Napisany przez lolania
Posiadam iPhonea, obsługa jest prosta i przyjazna dla użytkownika, jednak wiele rzeczy mnie denerwuje na tym urządzeniu, ponieważ zostało ono kupione używane. Miałem problemy z zarejestrowaniem i aktywacją telefonu, ponieważ wszystkie produkty Apple są powiązane z kontem iTunes. Nawet po zresetowaniu urządzenia to powiązanie nadal istnieje, a jeśli poprzedni właściciel nie usunie go, to telefon staje się nieprzydatny. Potrzebowałem 5 dni, aby w ogóle móc korzystać z telefonu, a wsparcie Apple nie pomaga w takich sprawach, jedynie poprzedni właściciel może to zrobić. Jeśli tego nie zrobi, to pozostaje się z urządzeniem, które jest bezużyteczne. Dodatkowo irytuje mnie fakt, że wszystko trzeba załatwiać przez iTunes, a nawet takie proste rzeczy jak ustawienie dzwonka są utrudnione. Wszystko, co jest łatwe na modelach Android, zwłaszcza Samsungu, jest znacznie trudniejsze na iPhoneie, nawet wymiana ekranu jest udręczająca. Niestety, szkło i wyświetlacz są jedną całością, więc jeśli szkło pęknie, trzeba zakupić nowy wyświetlacz. W Samsungu, przynajmniej do modelu S5, można było łatwo usunąć ekran i przykleić nowy, to było dziecinnie proste. Jest wiele rzeczy, które mnie denerwują, ale również wiele, które są dla mnie dobre.

Napisany przez Agio
Niestety mam tylko zwykły model 6, ale w międzyczasie chciałbym mieć wersję 6 Plus. Myślałem, że będzie zbyt duży, ale jednak nie jest.

Napisany przez BakedBean
Telefon byłby dla mnie zdecydowanie za duży i niewygodny, mam iPhonea 4 i jestem z niego naprawdę zadowolony, chociaż bateria stopniowo odmawia posłuszeństwa... ale to chyba normalne przy takim sprzęcie!

Napisany przez Twainer
iPhone jest piękne i bardzo dobrze leży w dłoni.

Napisany przez Oushe1968
Również bardzo lubię iPhone 6S+! Mogę go zdecydowanie polecić!

Napisany przez Flashifin
Dla mnie byłby za duży, uważam, że iPhone 6/6s ma optymalny rozmiar, aby można było go obsługiwać jedną ręką, iPhone 6 Plus byłby dla mnie naprawdę za duży... miałbym obawy, czy zmieściłby się jeszcze w kieszeni spodni z etui

Napisany przez ErikL

Dla mnie byłby za duży, uważam, że iPhone 6/6s ma optymalny rozmiar, aby można było go obsługiwać jedną ręką, 6 Plus byłby dla mnie naprawdę za duży... bałbym się, czy zmieściłby się jeszcze w kieszeni spodni z etui

Faktycznie, nawet zmieści się w większość kieszeni, tylko trzeba uważać podczas wstawania, żeby nie wypadł
Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata