- czw lis 26, 2015 8:16 am
Posiadam iPhonea, obsługa jest prosta i przyjazna dla użytkownika, jednak wiele rzeczy mnie denerwuje na tym urządzeniu, ponieważ zostało ono kupione używane. Miałem problemy z zarejestrowaniem i aktywacją telefonu, ponieważ wszystkie produkty Apple są powiązane z kontem iTunes. Nawet po zresetowaniu urządzenia to powiązanie nadal istnieje, a jeśli poprzedni właściciel nie usunie go, to telefon staje się nieprzydatny. Potrzebowałem 5 dni, aby w ogóle móc korzystać z telefonu, a wsparcie Apple nie pomaga w takich sprawach, jedynie poprzedni właściciel może to zrobić. Jeśli tego nie zrobi, to pozostaje się z urządzeniem, które jest bezużyteczne. Dodatkowo irytuje mnie fakt, że wszystko trzeba załatwiać przez iTunes, a nawet takie proste rzeczy jak ustawienie dzwonka są utrudnione. Wszystko, co jest łatwe na modelach Android, zwłaszcza Samsungu, jest znacznie trudniejsze na iPhoneie, nawet wymiana ekranu jest udręczająca. Niestety, szkło i wyświetlacz są jedną całością, więc jeśli szkło pęknie, trzeba zakupić nowy wyświetlacz. W Samsungu, przynajmniej do modelu S5, można było łatwo usunąć ekran i przykleić nowy, to było dziecinnie proste. Jest wiele rzeczy, które mnie denerwują, ale również wiele, które są dla mnie dobre.