Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Spłaciłem pożyczkę. Czy mogę usunąć wpis w księdze wieczystej?

Napisany przez edelbitter
Cześć Uczestnicy Forum, spłaciliśmy nasz kredyt. Otrzymaliśmy teraz pismo od banku informujące, że zastaw hipoteczny może zostać skasowany. Otrzymaliśmy zgody na skasowanie zastawu oraz list hipoteczny. Czy powinniśmy skasować ten wpis w księdze wieczystej? Dziękujemy Edelbitter

Napisany przez ramonciko
Możesz zarządzić skasowanie zastawu. Jednak kasowanie jest płatne. Jeśli pozostawisz zastaw w obecnym stanie, masz korzyść z tego, że przy kolejnym kredycie (np. na remont lub rozbudowę), istniejący wpis zastawu może być użyty jako zabezpieczenie dla Twojego banku. Pozdrowienia ramonciko

Napisany przez Onassis
ramonciko pisze: Możesz zlecić skasowanie obciążenia hipotecznego. Jednak skasowanie nie jest darmowe. Jeśli pozostawisz obciążenie hipoteczne w miejscu, masz korzyść polegającą na tym, że przy kolejnym kredycie (np. na remont lub rozbudowę), możesz wykorzystać istniejące wpisy hipoteczne jako zabezpieczenie dla Twojego banku. Pozdrowienia ramonciko
....jeśli wybierzesz tę samą banku do finansowania rozbudowy, która nie zawsze musi być najtańsza....(dodatek)

Napisany przez ramonciko
Onassis pisze: ....jeśli wybierzesz tę samą bank na refinansowanie budowy, która nie zawsze musi być najtańsza.... (uzupełnienie)
Dzięki Onassis! Pozdrowienia ramonciko

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata