Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Otrzymać kredyt / Dochód

Napisany przez Markus76
Cześć! Chciałbym ubiegać się o kredyt w wysokości od 6000 do 8000 euro (okres kredytowania 48 miesięcy - miesięczne obciążenie około 100 - 150 euro - w zależności od kwoty). Mam stałą pracę główną, stałą pracę dodatkową i współlokatora, od którego również otrzymuję pieniądze. Moje dochody to: praca główna 1136 euro, praca dodatkowa 450 euro, współlokator 320 euro. Miesięczne dochody wynoszą więc około 1900 euro netto, a moje stałe opłaty miesięczne to około 900 euro. Teraz moje pytanie: Czy na podstawie powyższych warunków otrzymam kredyt, ponieważ niestety kwotę 1900 euro uzyskuję nie z jednej pracy, a z trzech różnych źródeł dochodów...? Drugie pytanie: Obecnie spłacam raty za laptopa (100 euro miesięcznie do lutego 2015, co jest już uwzględnione w miesięcznych kosztach) - czy ma to negatywny wpływ na decyzję kredytową, ponieważ w ten sposób w zasadzie już mam kredyt? Byłoby miło, gdyby ktoś mógł odpowiedzieć...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Opłata od współlokatora nie wlicza się. Praca dodatkowa tylko jeśli jest na koncie przez 6 miesięcy. Tak jest w tym przypadku?

Napisany przez Markus76
Pracuję już jako part-time od lutego i mam nieograniczoną umowę jako pracownik socjalny...

Jeśli chodzi o opłatę za współlokatorów: Czy mogę odliczyć tę opłatę od mojego miesięcznego obciążenia, jeśli nie jest ona wliczana do mojego dochodu?

Mając te warunki, czy mam szansę otrzymać kredyt, zwłaszcza że nadal spłacam laptop do lutego?

Dziękuję za odpowiedź

Nie do końca rozumiem kwestii miesięcznej płatności. Kto ma ją opłacić? Pan czy Pana współlokator?

Napisany przez Markus76
Płacę cały czynsz za mieszkanie wraz z opłatami dodatkowymi, prądem, telefonem itp., a w zamian otrzymuję od współlokatora 320 euro za jego udział.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
nie powinno być problemu z uzyskaniem pożyczki w żądanej wysokości, jeśli raport z Schufa / punktacja w Schufa są odpowiednie, a bilans domowy jest pozytywny.
Banki oczywiście porównują dochody (bez udziału współlokatora) z odpowiednimi wydatkami, takimi jak koszty utrzymania i #koszty czynszu oraz comiesięczna rata za pożyczkę na laptopa. W razie potrzeby istniejąca pożyczka powinna zostać spłacona.

Napisany przez Markus76
Czy mogę potem odliczyć swoje wydatki (zwłaszcza czynsz) o kwotę, którą otrzymuję od mojego współlokatora? Czy kwota, którą otrzymuję, w ogóle nie będzie uwzględniona? Niestety nie mogę spłacić zobowiązania związane z laptopem z góry, ponieważ nie ma umowy dotyczącej dodatkowych wpłat...

Kwota, którą otrzymasz od współlokatora, moim zdaniem w ogóle nie została uwzględniona w twoim budżecie domowym. Masz swoje dochody, wydatki na czynsz, i to wszystko. Możesz spłacić laptopa nowym kredytem i otrzymać resztę do dowolnego wykorzystania, jeśli ogólnie rzecz biorąc się to uda.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata