Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy można rozwiązać umowę oszczędnościową mieszkaniową po przyznaniu kredytu?

Napisany przez Hutsch
Cześć drodzy członkowie forum, mam umowę oszczędnościową związana z budową w Wüstenrot podpisana 30.11.2009. Przypisanie do planu Ideal/B/F miało miejsce 1.12.2014. Kwota oszczędności budowlanych wynosi 17000€, a stan mojego konta z premią wopaprämie to około 8130€ na dzień 11.11.2014. Moje pytanie brzmi, czy mogę zmienić się na czysty plan oszczędnościowy z bonusem z zaniechaniem kredytu, i jeśli tak, to jak to się nazywa (%)? Jeśli nie, czy mogę zrezygnować z umowy przed jej zakończeniem i kiedy mogę korzystać z moich oszczędności bez obawy o utratę premii? Czy gdybym zrezygnował w styczniu 2015, czy mógłbym wpłacić dodatkowe 512€ i otrzymać premię WObauprämie za rok 2015? Zastosowanie kredytu mieszkaniowego ma u mnie miejsce. Byłoby świetnie, gdybyście mogli odpowiedzieć na moje pytania...

Re: Czy można rozwiązać umowę oszczędnościową mieszkaniową po przyznaniu kredytu?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Hutsch,

w przypadku wypowiedzenia umowy ostatecznie tracisz Warunkowy Oszczędnościowy Plan (WOP), ale przecież nie musisz wypowiadać umowy, ponieważ możesz również przydzielić umowę lub doprowadzić do jej przydziału poprzez zmiany umowy, takie jak obniżka lub podział.

Okres wiązania w umowach o rentowności wynosi 7 lat; jeśli używasz pieniędzy po przydzieleniu zgodnie z przeznaczeniem mieszkaniowym - nawet bez pożyczki - WOP również jest udzielany.

Przydział można uzyskać między innymi poprzez doprowadzenie umowy do przydzielenia w systemie pożyczkowym, ale rezygnując z kredytu budowlanego. W ten sposób wykorzystujesz środki w sposób mieszkaniowy i nie musisz czekać 7 lat.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata