Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy mogę ubiegać się o refundację opłaty manipulacyjnej Lakra?

Napisany przez simply79
PROSZĘ o pomoc: Mam pewną sprawę do załatwienia. Usłyszałem, że można odzyskać opłatę za obsługę kredytu. W 2008 roku otrzymałem pożyczkę od Lakry. Jednak wypłacono tylko 98%. Jeden procent to jednorazowe opłaty administracyjne, a jeden procent to jednorazowe koszty pozyskania środków. Czy to jest zgodne z prawem, czy mogę odzyskać pieniądze. Proszę o odpowiedź, ponieważ roszczenie przedawnia się 31.12.14. Dziękuję.
Pozdrowienia, Dominik

Napisany przez Daukind
Oczywiście możesz żądać zwrotu pieniędzy, czy otrzymasz je, to zależy od decyzji Lakry lub sądu.

Napisany przez ADMCI4
Złożyłem wniosek o zwrot opłaty manipulacyjnej w połowie listopada za pośrednictwem LAKRA, korzystając z wzoru pisma konsumenckiego. W odpowiedzi otrzymałem pięciostronicowy dokument w języku prawniczym od LAKRA.

Podsumowanie treści w skrócie: LAKRA jest publicznym bankiem państwowym landu Badenia-Wirtembergia i nie równa się prywatnym bankom, warunki przyznania środków określa administracja. Z tego powodu wyrok Bundesgerichtshofu nie dotyczy LAKRA, dlatego odrzucono wniosek o zwrot opłat manipulacyjnych.

Kto jeszcze miał odrzucony wniosek o zwrot?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata