Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta kredytowa w formie karty przedpłaconej

Napisany przez geldverdiener
Potrzebuję nowej karty kredytowej. Jednak nie zwykłej karty kredytowej, ale opartej na zasadzie prepaid. Chcę móc doładować tę kartę i robić nią zakupy (również za granicą). Inne funkcje takie jak wypłacanie gotówki czy płatności internetowe nie są potrzebne. Czy istnieją takie karty kredytowe lub karty płatnicze? Pozdrowienia Zarabiający pieniądze

Napisany przez ramonciko
Myślę, że takie karty kredytowe istnieją we Francji. Nie wiem, czy takie karty są dostępne także w Niemczech. Zaletą jest możliwość dokonywania zakupów anonimowo. W przypadku oszustwa związanego z kartą, szkoda jest ograniczona, ponieważ na karcie znajduje się tylko określona kwota. Pozdrawiam serdecznie ramonciko

Napisany przez ADMCI4
Karty przedpłacone są idealne dla uczniów i studentów. Młodzi ludzie są jeszcze niezaznajomieni z zarządzaniem pieniędzmi. Dlatego takie karty przedpłacone są bardzo zalecane na początek. Również dla osób, które mają negatywny wpis w Biurze Informacji Kredytowej, karta kredytowa może być interesująca. W Niemczech takie karty przedpłacone nie są tak popularne jak we Francji. Landesbank Berlin (LBB) oferuje kartę kredytową Visa Prepaid z oprocentowaniem salda i możliwością bezpłatnego ładowania bez limitu.

Napisany przez abfinanziert
W Niemczech te karty są bardziej poszukiwane niż kiedykolwiek...

Napisany przez ADMCI4
Jedną z popularnych niemieckich kart przedpłaconych jest Global MasterCard. W wersji Premium dostępne jest nawet konto osobiste. Ponieważ wszystko odbywa się na zasadzie salda, nie ma odrzuceń.

Napisany przez Finanzmogul
Mam kartę przedpłaconą. Ustalając limit środków, mogę spokojniej dokonywać płatności kartą przez internet. Mogę płacić wszędzie tam, gdzie honorowane są karty MasterCard. Za umowę kartową bez zbędnych dodatków zapłaciłam jednorazowo 39 euro (karta ważna przez dwa lata).

Napisany przez MsHardy
Cześć, kilka miesięcy temu również zaopatrzyłem się w taką kartę kredytową. Uważam, że jest bardzo praktyczna, ponieważ należy wpłacić określoną kwotę przed użyciem karty. Wtedy trochę poszperałem w internecie i trafiłem na stronę 321finanzcheck.de. Po namyśle zdecydowałem się także tam złożyć wniosek o taką kartę kredytową - i na szczęście okazało się, że to nie był błąd. Mogę ci tylko polecić taką kartę kredytową. Pozdrowienia...

Napisany przez ADMCI4
Te karty prepaid są naprawdę dość przydatne. Są one szczególnie odpowiednie dla osób, które mają negatywną historię kredytową w Schufa i dlatego nie mogą otrzymać zwykłej karty kredytowej. Ale również uczniowie, którzy nie mają stałego dochodu, mogą skorzystać z korzyści takiej karty. Problemem moim zdaniem jest tylko to, że karty prepaid można używać tylko wtedy, gdy terminal jest podłączony do internetu, ponieważ w ten sposób można zweryfikować, czy na karcie jest równowartość salda. Jednakże prawie zawsze tak jest, dlatego nie trzeba się tym zbytnio martwić.

Napisany przez Chen
Zgadzam się, sam także miałem dobre doświadczenia z kartami przedpłaconymi (szczególnie za granicą). Warto jednak zauważyć, że istnieją różnice i przed zakupem takiej karty należy zastanowić się, do czego chcemy ją użyć i wybrać najlepszego dostawcę, który najlepiej odpowiada naszym potrzebom.

Napisany przez 2Escorpio
Hej, osobiście nie mam dobrego zdania o kartach kredytowych typu prepaid, zwłaszcza za granicą. Karty kredytowe typu prepaid nie są wypukłe... więc właśnie za granicą (gdzie takie karty debetowe/prepaid są bardziej popularne niż w Niemczech) wygląda się na kogoś głupio posiadającego taką kartę. Ponadto niektórzy dostawcy, tak jak np. wypożyczalnie samochodów takie jak Sixt, nie akceptują tych kart. Warto także zauważyć, że np. hotele podczas zameldowania blokują na karcie więcej euro niż koszt pokoju... a te zablokowane środki są odjęte z salda i nie mogą być w tym czasie wykorzystane. Ponadto sprzedawca musi móc nawiązać połączenie online z Visa / Mastercard itp., w przeciwnym wypadku płatność nie będzie możliwa itd. itd. itd. Moim zdaniem karta kredytowa typu prepaid nadaje się tylko do płatności online. Możesz znaleźć kartę kredytową od LandesBank Berlin / Sparkasse Berlin za 39 euro rocznie Karta kredytowa prepaid bez sprawdzania SCHUFA Adres może być adresem partnerskim, ewentualnie poszukaj ponownie w Google lub zadzwoń.

Napisany przez Chen
Jestem regularnie w USA (w Nowym Jorku) i chętnie korzystam z karty przedpłaconej, zwłaszcza gdy jestem w podróży, aby płacić w restauracjach lub wypłacać gotówkę z bankomatów. Z moją normalną kartą kredytową zameldowuję się w hotelu i od razu zostawiam ją w hotelowym sejfie na czas mojego pobytu. Dotąd nie miałem żadnych problemów z kartą przedpłaconą.

Napisany przez yamahama
Przy kartach prepaid zawsze trzeba pamiętać, że nie są to tanie rozrywki. Minimalna opłata roczna wynosi co najmniej 20 €, ale zazwyczaj jest znacznie wyższa. Dlatego poleciłbym kartę prepaid tylko wtedy, gdy karta kredytowa zdecydowanie nie wchodzi w grę (uczniowie, osoby z problemami w historii kredytowej, itp.). Ponieważ opłaty związane z kartami prepaid znacznie się różnią, warto porównać różne karty prepaid, w przeciwnym razie można skończyć płacąc więcej niż to konieczne.

Napisany przez theo85
Z tego rodzaju karty kredytowej osobiście nie mam zbyt wysokiego zdania. Oczywiście osoba, która dużo podróżuje za granicę i z jakiegoś powodu ma negatywny wpis w Schufa, nie ma innego wyboru. W innym przypadku można dalej płacić gotówką, ponieważ korzystanie z tego rodzaju karty kredytowej od razu kojarzone jest z negatywnym wpisem w Schufa. Również polecana jest karta prepaid dla dzieci poniżej 18 roku życia.

Napisany przez 1cent
Bardzo polecana jest karta Mastercard Red z Austrii! Kosztuje 26 euro na 3 lata. Opłata wynosi 1% kwoty doładowania, a płatności są bezpłatne na całym świecie! Można ją również otrzymać jako Niemiec w Austrii w wielu bankach i kioskach. Jest również często polecana w innych forum finansowych.

Napisany przez 2Escorpio
1cent pisze: Bardzo polecam mastercard red z Austrii! 26 euro na 3 lata. Prowizja wynosi 1% wartości ładowania, a płatności są bezpłatne na całym świecie! Można ją również otrzymać jako Niemiec w Austrii w wielu bankach i sklepach. Jest również często polecana na innych forach finansowych.
Tutaj można ją ubiegać się o ... RZB.AT - MasterCard Red

Napisany przez 1cent
Escorpio pisze: Hier kann man die Beantragen ... RZB.AT - MasterCard Red
no dobrze, mam już swoją! do zakładania zakładów online, biorę ją ze sobą na jogging. mogę nią płacić za moją butelkę wody w sklepie!

Napisany przez 2Escorpio
Miałem również kartę, ale tylko do transakcji online i bardzo rzadko u zagranicznych handlowców, gdzie miałem obawy płacąc swoją prawdziwą kartą kredytową. Tak... między 5 a 6 stycznia 2009 roku moja karta Mastercard Red została opróżniona... 3150 euro z 3300 euro, które były na niej... Niestety, karta, jak zwykłe karty kredytowe, nie ma odpowiedzialności w przypadku oszustwa / kradzieży / nadużycia... dlatego nie otrzymałem ANI jednego centa od wspaniałego banku PayLife Bank Austria (wydającego karty)... pomimo posiadania ADWOKATA! Dziękuję bardzo!

Napisany przez 1cent
Escorpio pisze: Miałem również taką kartę, ale tylko do transakcji online i bardzo rzadko w przypadku zagranicznych sprzedawców, gdzie miałem obawy co do płacenia moją prawdziwą kartą kredytową. Och... w dniach 5-6 stycznia 2009 roku moje konto na karcie Mastercard Red zostało kompletnie opróżnione... 3150 euro z 3300 euro, które się na niej znajdowały... Niestety, karta kredytowa, tak jak zwykłe karty, nie ma ochrony w przypadku oszustwa / kradzieży / nadużycia... Dlatego nie otrzymałem ANI jednego centa od wspaniałego Banku PayLife Austria (Instytutu wydającego karty)... NAWET Z ADWOKATEM! Dziękuję także!
no nie do końca. czy karta została skradziona czy dane zostały zhakowane online? I tak, w Austrii odpowiada bank paylife! Jeśli normalnie korzystałeś z karty, odpowiedzialny jest bank wydający kartę lub bank paylife. Tak to wygląda w Austrii! tam konsumenci są nadal dobrze chronieni!

Napisany przez HopHop
Byłem również zaskoczony, że Paypal nie ponosi za to odpowiedzialności. Kiedy moja karta kredytowa została zhakowana, nie musiałem zapłacić żadnych pieniędzy (również mieszkam w Austrii). Ja sam od niedawna korzystam z wersji online karty yuna card, co uważam za całkiem niezłe, ponieważ nie potrzebuję karty kredytowej regularnie, a więc mogę ją doładować w każdej chwili, gdy jest mi potrzebna (na zakupy na przykład).

Napisany przez 1cent
Czy ktoś ma doświadczenie z tymi kartami kredytowymi bez nazwiska za granicą? Chciałbym podróżować do USA lub Ameryki Południowej! Czy mogę płacić tam kartą Mastercard Red, czy będę wyglądać podejrzanie, ponieważ jest tylko podpis, a brak nazwiska?

Napisany przez 1cent
https://www.r-card-service.at teraz dostępne jest nowe doładowanie karty Visa z własnym zdjęciem.

Napisany przez ADMCI4
Karta przedpłacona nie jest zalecana, niektóre firmy nie są akceptowane ani w kraju, ani za granicą, takie jak w przypadku wypożyczalni samochodów, będziesz od razu odesłany. Którą kartę kredytową polecam to Barclaycard, moim zdaniem są to właściwe karty kredytowe, gdzie nie trzeba płacić całej kwoty na koniec miesiąca jednorazowo, ale wystarczy przelewać minimalną kwotę i resztę według uznania i dostępności finansowej. Niezłe, jeśli akurat nie masz gotówki, ale niebezpieczne, jeśli to stanie się albo jest stałym stanem rzeczy. Pozdrowienia, Thomas B.

Napisany przez Dagilein28
yamahama pisze: Przy kartach prepaid zawsze trzeba pamiętać, że nie są one tanim rozwiązaniem. Opłata roczna wynosząca co najmniej 20€, ale zazwyczaj znacznie więcej, zawsze będzie naliczana. Dlatego poleciłbym kartę prepaid tylko wtedy, gdy standardowa karta kredytowa w żadnym wypadku nie wchodzi w grę (uczniowie, osoby z negatywną historią kredytową, itp.). Ponieważ koszty związane z kartami prepaid znacznie się różnią, zawsze warto porównać różne karty prepaid, w przeciwnym razie można skończyć płacąc więcej, niż jest to konieczne.
Jakie karty prepaid są oferowane w Niemczech? Czy prawdą jest, że Vexcard wysyła niezpersonalizowaną kartę kredytową w ciągu 24 godzin? Jakie są wasze doświadczenia?

Napisany przez Finanzmaus
Dagilein28 pisze: Jakie karty przedpłacone są oferowane w Niemczech?
Cześć Dagilein, W Niemczech dostępnych jest wiele kart przedpłaconych, poczynając od wirtualnych (np. MyPrepaid) aż po karty z funkcją konta oszczędnościowego (np. Global MasterCard-Premium). Oferta jest więc bardzo szeroka. Cytat od Dagilein28 Czy to prawda, że Vexcard wysyła niestandardową kartę kredytową w ciągu 24 godzin? Jakie są wasze doświadczenia? Tak, to prawda. Na karcie będzie widniał jedynie napis VEXCARD MASTERCARD. Jednak sama karta kredytowa i dane są nieprzydatne, jeśli na karcie nie ma jeszcze środków, ponieważ dopiero wtedy można korzystać z karty przedpłaconej. Pozdrowienia

Napisany przez SonnenScheinDe
Cześć wszystkim, jeśli macie problem z kartami kredytowymi, możecie wypróbować Viaddress.com. Osobiście zawsze korzystam z darmowej usługi Viaddress.com, aby kupować z USA. Udostępniają bezpłatny wirtualny adres w USA, dzięki któremu można robić zakupy u wszystkich amerykańskich sprzedawców online czy na eBayu i otrzymywać przesyłki bezpośrednio do domu. Można się zarejestrować bezpłatnie na VIAddress. Wtedy dostanie się e-mail z adresem w USA. Viaddress może kupić produkty za was bez dodatkowych opłat, jeśli amerykański sklep nie akceptuje międzynarodowych kart kredytowych. To naprawdę przydatne!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata