- czw lis 13, 2014 7:25 pm
Cześć wszystkim,
W sobotę oglądamy nieruchomość w okolicach Essen. Dom pochodzi z 2010 roku i ma powierzchnię mieszkalną 110 mkw. Działka ma powierzchnię 200 mkw.
W domu nic nie trzeba robić.
Mamy do dyspozycji wkład własny w wysokości 20 000 euro.
Nie ma prowizji dla pośredników, tylko podatki plus notariusz.
Cena zakupu wynosi 230 000 euro.
Chcielibyśmy pokryć koszty dodatkowe z wkładu własnego i resztę przeznaczyć na meble (kuchnia itp.)
Ja (29 lat) zarabiam 2700 euro netto, w ciągu roku 3100 euro
Moja dziewczyna (23 lata) około 2000 euro netto, ale ma mieszkanie na swoje imię. Na razie chciałbym, aby Dom był tylko na moje imię.
Na razie nie planujemy dzieci, dlatego Dom jest też zbyt mały
Jak wysoki byłby miesięczny obciążenie? Planuje dodatkowe 150 euro na fundusz remontowy oraz 150 euro na koszty dodatkowe. Myślę, że to powinno wystarczyć. Na razie jesteśmy również wolni od długów i mamy czystą historię kredytową
W sobotę oglądamy nieruchomość w okolicach Essen. Dom pochodzi z 2010 roku i ma powierzchnię mieszkalną 110 mkw. Działka ma powierzchnię 200 mkw.
W domu nic nie trzeba robić.
Mamy do dyspozycji wkład własny w wysokości 20 000 euro.
Nie ma prowizji dla pośredników, tylko podatki plus notariusz.
Cena zakupu wynosi 230 000 euro.
Chcielibyśmy pokryć koszty dodatkowe z wkładu własnego i resztę przeznaczyć na meble (kuchnia itp.)
Ja (29 lat) zarabiam 2700 euro netto, w ciągu roku 3100 euro
Moja dziewczyna (23 lata) około 2000 euro netto, ale ma mieszkanie na swoje imię. Na razie chciałbym, aby Dom był tylko na moje imię.
Na razie nie planujemy dzieci, dlatego Dom jest też zbyt mały
Jak wysoki byłby miesięczny obciążenie? Planuje dodatkowe 150 euro na fundusz remontowy oraz 150 euro na koszty dodatkowe. Myślę, że to powinno wystarczyć. Na razie jesteśmy również wolni od długów i mamy czystą historię kredytową